На Львівщині чоловік підірвав чотирьох «клієнтів», яким обіцяв авто

4171 0
Чоловік мав придбати автомобілі за кордоном та перевезти їх на територію України для майбутніх власників.
Фото:Поліція у Львівській області

Фото:Поліція у Львівській області

27 травня о 14:20 год правоохоронці отримали повідомлення про вибух у автомобілі «Міцубіші», який стався на парковці одного з готелів у Львівському районі неподалік кордону з Польщею. Встановлено, що в автомобілі вибухнула граната, ймовірно Ф-1, у результаті чого постраждали четверо людей. Про це повідомили у поліції Львівщини.

Потерпілі – мешканці Київської області, 54-річна жінка та троє чоловіків, двоє з яких її однолітки, а третій – віком 43 роки. Також правоохоронці встановили, що гранату в автівці залишив знайомий постраждалих – 41-річний киянин, з яким вони мали спільний «бізнес-проєкт».

Зазначається, що кілька тижнів тому підозрюваний запропонував своїм знайомим передати йому по кілька тисяч доларів США, за які він мав придбати автомобілі за кордоном, доставити їх на територію України, після чого – віддати «клієнтам».

Знайомі передали чоловіку чималу суму коштів, однак автомобілів він не придбав, а гроші, імовірно, привласнив. Згодом люди почали активніше цікавитися, чому транспорту досі немає, на що чоловік заявив, машини найближчим часом мають прибути з-за кордону, і для цього разом з майбутніми власниками приїхали на Львівщину зустрічати неіснуючі авто.

Як повідомляють у поліції, ніяких автомобілів насправді підозрюваний не придбав, повертати кошти також не планував, тому вирішив вбити своїх клієнтів. Коли всі сіли в авто, він під надуманим приводом вийшов з нього, залишивши на передньому пасажирському сидінні сумку з гранатою, яка вибухнула, травмувавши осіб, які були у салоні. Ніхто з присутніх не загинув, люди отримали лише поранення.

Правоохоронці вже затримали чоловіка та повідомили йому про підозру у вчиненні передбаченого ч.2 ст.15 п.1 ч.2 ст.115 (Замах на вбивство) Кримінального кодексу України. Невдовзі суд обере йому запобіжний захід. У разі доведення вини підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк від 10 до 15 років. Досудове розслідування триває.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!