На Львівщині дві лікарні приєднають до інших медзакладів

4099 0
Працівників мають перевести на роботу у потужніші заклади.
Фото: Google Maps

Фото: Google Maps

Львівську обласну лікарню відновного лікування на вулиці Кордуби, 4а приєднають до обласного госпіталю ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи у Винниках. Також Львівський обласний центр репродуктивного здоров’я населення приєднають до Львівського обласного клінічного перинатального центру.

Відповідне рішення ухвалили сьогодні, 4 червня, депутати Львівської обласної ради.

Читайте також: ЛОДА відкликала проєкт про реорганізацію дитячої лікарні «Охматдит»

Таку реорганізацію пояснюють тим, що не всі лікарні можуть функціонувати після зміни моделі фінансування при дефіциті коштів. Багатопрофільні медзаклади мають більший потенціал вижити в складних економічних умовах, наголошують посадовці.

Директор госпіталю ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи Максим Прикупенко пообіцяв, що всіх медпрацівників реорганізованого закладу працевлаштують, натомість дублюючі підрозділи, господарську, адміністративну, юридичну частини скоріш за все ліквідують. Під новий персонал у винниківському госпіталі облаштують 9-тий поверх.

Заступник голови ЛОДА Іван Собко зазначив, що цього року понад 50 млн грн виділили із бюджету на підтримку обласних установ, а це не вихід. При цьому він наголосив, що жодна установа не має бути ліквідована, йдеться про приєднання.

Читайте також: Переїзд не буде болісним? Яким буде дитячий Центр психічного здоров'я у Львові

Також Львівський обласний центр репродуктивного здоров’я, за словами директора департаменту охорони здоров’я ЛОДА Ореста Чемериса, після контрактування із НСЗУ недофінансований орієнтовно на 2,5 млн.

Директорка перинатального центру Марія Малачинська каже, що після об'єднання у перинатальному центрі буде високопрофесійна акушерсько-гінекологічної служба, яка забезпечуватиме повноцінний супровід пацієнток, завдяки чому вдасться знизити показники дитячої та материнської смертності.

Христина Гоголь

 

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!