На Львівщині головний лікар за тисячу доларів робив довідки для уникнення мобілізації

3865 0
Медичний документ надавав право уникнути мобілізації у ЗСУ.
Фото: поліція Львівської області

Фото: поліція Львівської області

На Львівщині головний лікар, зловживаючи службовим становищем, одержав хабар від військовозобов’язаного чоловіка за оформлення медичної документації. Цей документ давав право уникнути мобілізації у Збройних Силах України та безперешкодно виїхати за межі держави в умовах воєнного стану.

Читайте також: 10 чоловіків намагались за хабар виїхати з України.

Як встановили поліцейські Львівської області, свої «послуги» головний лікар однієї з комунальних лікарень оцінив в одну тисячу доларів США. Вони затримали його в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час одержання неправомірної вигоди.

Слідчі повідомили затриманому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Йому загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Читайте також: На Львівщині заблокували ще один канал незаконного переправлення чоловіків за кордон

Нагадаємо, що від моменту, як росія розпочала кривавий наступ на Україну, кількість людей на ділянках західного кордону почала різко зростати. Водночас на період дії воєнного стану обмежили виїзд чоловікам – громадянам України віком від 18 до 60 років.
 
Фото поліції Львівської області

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!