На Львівщині готові будувати багатоповерхівки для переселенців

6253 0
Місто Дрогобич може забезпечити побудову понад 15 тис. нових осель для внутрішньо переміщених осіб.
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

У Дрогобичі, що на Львівщині, готові побудувати нові багатоповерхівки для переселенців. За словами керівника КП «Управління капітального будівництва» Дрогобицької міськради Василя Бохонока, у мікрорайоні вулиці Євгена Коновальця є можливість спорудити кілька багатоквартирних будинків, аналогічно на вул. Пилипа Орлика.

Загалом місто може забезпечити побудову понад 15 тис. нових осель для внутрішньо переміщених осіб.

Читайте також: У Львові хочуть збудувати модульні будинки для переселенців

«По вулиці Коновальця уже працюємо над одним проєктом із спорудження багатоквартирного будинку. Загалом ми змогли б споруди понад 15 тисяч нових осель, шукаємо інвесторів та державні програми, які б нас підтримали», – цитує його пресслужба Дрогобицького міської ради.

Також, за його словами, у місті беруться до ремонту гуртожитків, які також зможуть послужити тимчасовим житлом для внутрішньо переміщених осіб. Ідеться про гуртожитки, які перебувають у комунальній власності у Дрогобичі та Стебнику.

Із перших днів війни до Дрогобича прибуло близько 15 тис. внутрішньо переміщених осіб, з яких 8 тисяч офіційно зареєструвалися. Усіх їх забезпечують тимчасовим житлом, харчуванням та гуманітарною допомогою, дозвіллям.

Читайте також: Панельки чи префаби. Яке житло слід будувати для переселенців

Нагадаємо, у Львівській міській раді розглядають декілька ділянок під будівництво модульного житла для переселенців. Йдеться про землю на 12 га на вул. Величковського в Рясному, 2 га на вул. Тракт Глинянський, а також 8 га у Дублянах. Про це повідомив заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач. У Ратуші нині обговорюють ці та інші ділянки у межах міста, де можна звести тимчасове модульне житло для переселенців, утім їх не називають, щоб не провокувати зайвих дискусій. Натомість одне з будівництв планують почати уже у квітні цього року. Детальніше про те, як війна змінить будівельну галузь читайте в інтерв'ю.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!