На Львівщині хочуть добудувати коледжі, гуртожитки і санаторії, щоб розмістити 15 тисяч переселенців

1981 0
Вартість добудови таких об'єктів, становить приблизно 1,8 мільярдів гривень.

У навчальних закладах Львівської області, не враховуючи Львів, розміщені станом на зараз 25 тисяч переселенців. Тому навчальний процес очно було б складно розпочати, навіть якщо би не було повітряних тривог. Про це повідомив під час стріму Tvoemisto.tv на пресконференції сьогодні, 27 квітня, голова ЛОВА Максим Козицький.

«Уряд України працює над можливістю викупу квартир, які є вільними, у забудовників. По Львівській області зібрана база – це 1221 квартира, яку пропонують забудовники. Наразі вирішується питання кінцевої ціни між забудовником і урядом. Зі свого боку ми нарахували 156 об'єктів незавершеного будівництва: гуртожитку, санаторії, коледжі, у яких теоретично можна розміщувати людей, якщо об’єкти добудувати», – говорить він.

Читайте також: Українці можуть повідомити про пошкоджене під час війни майно через «Дію». Як це зробити

Вартість добудови таких об'єктів, за його словами, становить приблизно 1,8 мільярдів гривень. Це дасть змогу розмістити 15 тисяч людей.

Також на Львівщині вже затвердили програму обласного бюджету на першочергові об'єкти, які можна було б відремонтувати. Планують, продовжує Максим Козицький, виділити на це 50 мільйонів гривень. 

«Це дасть змогу разом із громадами завершити 13 об’єктів, розвантажити школи і дати кращі умови для тимчасового перебування», – додає він.

Читайте також: Панельки чи префаби. Яке житло слід будувати для переселенців

Очільник Львівщини зазначає, що в області збирають ділянки, де можна почати будувати житло. Так, уже вдалося відібрати 95 ділянок, які частково або повністю мають комунікації. Наразі чекають затвердження державної програми щодо будівництва.

Нагадаємо, що на Львівщині через відкриті джерела з усіх охочих представників будівельного бізнесу зібрали інформацію про готові або практично готові непродані квартири. Йшлося лише про нове будівництво, не про будинки в селі чи вторинний ринок. Детальніше читайте за посиланням

Ольга Коваль

Відео Дар'ї Кучер


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!