На Львівщині оцінили збитки від ракетних ударів, що завдала росія

2040 0
За попередніми даними, збитки оцінили у 1,5 млрд грн.
Фото: Іван Станіславський/Твоє місто

Фото: Іван Станіславський/Твоє місто

За попередніми даними, збитки, нанесені внаслідок ракетних ударів по об’єктах інфраструктури в області, становлять близько 1,5 млрд грн. Цю інформацію повідомив під час інтерв’ю журналістам Суспільного начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

«Людські жертви – це найболючіше у цій війні. Усе інше ми відбудуємо та відновимо. Найбільш складні об’єкти для відновлення – це електричні підстанції,  поставка компонентів є тривалою і для цілковитого відновлення необхідно  близько пів року», – зазначив очільник області.

Читайте також: По Львову завдали ракетних ударів. Мешканців просять залишатися в укриттях

Він каже, що дуже важливо, аби люди не ігнорували повідомлення про тривогу та стимулювали міське самоврядування впорядковувати укриття. В області під місця укриття підпадає майже 130 тисяч об’єктів.

«Це об’єкти подвійного призначення, як-от підвал чи місця для паркування авто. Якщо говорити про спеціалізовані об’єкти укриття, якими опікується ОВА, це майже 900 об'єктів для захисту людей у місцях критичної інфраструктури. Із них 260 – це укриття, які мають бути стійкими до ядерних ударів та хімічних атак. Завдання людей – наголошувати органам місцевого самоврядування і власникам закладів щодо можливості використання таких об’єктів.  Наприклад, у закладах харчування таким укриттям є підвал, і він має бути у вільному доступі»,  – додав начальник Львівської ОВА.

На запитання щодо діяльності в області диверсійно-розвідувальних груп, очільник області повідомив, що з початку війни на Львівщині понад 5 тисяч осіб перевірили СБУ та працівники поліції щодо можливої їхньої участі у підривній діяльності.

Читайте також: Лікарі розповіли про стан потерпілих від обстрілу у Львові

«Із початку війни ми звертались до людей щодо їх пильного ставлення до незнайомих людей чи автомобілів і закликали, щоб вони повідомляли про це правоохоронним органам. У перші дні було від 15 до 17 тисяч таких звернень. На сьогодні їхня кількість – від 1100 до 1500 на добу.  Це свідчить, що люди звикли до пересторог, але досі не втрачають пильність. І це дуже добре», – зазначив Максим Козицький.

Нагадаємо, що у Львові через ракетну атаку, яка сталася 3 травня, виникли перебої з електропостачанням, частина міста залишилася без електроенергії, пошкодило три електричні підстанції. Постраждали двоє людей. 19 квітня росіяни завдали ракетного удару по СТО у Львові, там перебувало приблизно 20 людей. Загинули 7 мирних мешканців, четверо з них – працівники станції технічного обслуговування. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!