На Львівщині під домашній арешт посадили інженера, що прийняв невиконаних робіт на 9 млн грн

5776 0
Підрядник не виконав роботу з будівництва моста через річку в Східниці.
Фото поліції

Фото поліції

Дрогобицький міськрайонний суд Львова арештував майно інженера з технічного нагляду. Його підозрюють у незаконному перерахуванні майже 8,7 млн грн підрядникові, який не виконав роботи з будівництва мосту в Східниці Львівської області. Про це повідомляють «Наші Гроші. Львів»

Слідству стало відомо, що інженер з технагляду за цим об’єктом підписав 10 актів приймання виконаних робіт на 8,7 млн грн, які «Спецавтогідробуд» повністю не виконав. Отже через недобросовісність інженера ці кошти з державного бюджету перерахували компанії. За даними Prozorro, технічний нагляд за будівництвом моста здійснював Микола Бутов за 365 тис. грн. Але перерахували йому лише 44 тис. грн.

Підприємця-інженера з технагляду звинувачують у неналежному виконанні своїх службових обов’язків (ч. 2 ст. 367 ККУ). Дрогобицький міськрайонний суд обрав йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту впродовж 60 днів, з 23 до 7 години. Крім того, арештували 2 земельні ділянки підозрюваного, його авто та будинок.

У 2020 році ПП «Спецавтогідробуд» перемогло у закупівлі вартістю майже 29 млн грн. На ці гроші повинні були розчистити територію, розібрати старий міст, організувати дорожній рух під час будівельних робіт та звести новий майже 19-метровий залізобетонний міст через річку у Східниці. Підприємство функціонує ще з 2010 року в Стрию на Львівщині. Його власником є місцевий мешканець Леон Урумян. 

Читайте також: У Львові закрили справу про зникнення стародруків з картинної галереї

Згідно з інформацією YouControl, раніше, а саме з лютого 2019-го до кінця серпня 2022-го, компанією керував Іван Кремінець. Це було у період будівництва моста через річку Східничанка. Кремінця теж підозрюють у справі перерахування коштів за будівництво, однак він не визнає свою вину. 

За даними слідства, саме директор вказав неправдиві дані в актах приймання виконаних робіт, які потім підписав й інженер з технічного нагляду. З судового реєстру також зрозуміло, що суд обрав Іванові Кремінцю запобіжний захід у вигляді тримання із можливістю внести заставу розміром майже 8,5 млн грн. 

Водночас 11 січня 2023 року з прокуратури до суду надійшов обвинувальний акт про його обвинувачення за ч.5 ст. 191 (зловживання службовим становищем), ч.1 ст. 366 (службове підроблення), ч.2 ст. 209 ККУ (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом).

Нагадаємо, що раніше на будівництво мосту передбачили 30 млн гривень із державного бюджету. За ці кошти планували збудувати 24 метри самого мосту та 800 метрів під'їздів з обох боків. Тоді і почалися перші тендерні закупівлі.

Наталія Вареник

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!