На Львівщині підписали меморандум між трьома областями в межах ініціативи «Карпатське коло»

1781 0
Він передбачає, документацію на будівництво доріг в карпатському регіоні мають виділити місцеві бюджети та бізнес.
Фото: Вікторія Андрєєва/Твоє місто

Фото: Вікторія Андрєєва/Твоє місто

У селі Плав’є на Львівщини представники Львівської, Івано-Франківської та Закарпатської ОДА підписали меморандум про співпрацю в межах ініціативи «Карпатське коло». Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

Документ передбачає розробку за кошти місцевих бюджетів, пожертв соціально-орієнтованого бізнесу проєктно-кошторисної документації на будівництво, реконструкцію, поточний середній та капітальний ремонт автомобільних доріг.

Нагадаємо, у бюджеті Львівщини на 2020 рік на проєкт «Карпатське коло» заклали лише 6,5 млн грн.

Читайте також: Львівщина отримала бюджет на 2020 рік. Як розподілять кошти

Додамо, ініціатива «Карпатське коло» передбачає будівництво та реконструкцію близько 100 км доріг, що з’єднають три карпатські області – Львівську, Івано-Франківську та Закарпатську. Це дозволить суттєво скоротити час на добирання з одного регіону в інший.

На Львівщині Славська ОТГ зі свого бюджету вже фінансує проєктування дороги Славське — Волосянка — Хащовань до кордону із Закарпаттям. А наприкінці листопада департамент дорожнього господарства, транспорту та зв’язку ЛОДА провів тендер на будівництво дороги Славське – Хащованя за 122,6 млн грн. Ця дорога й стане частиною карпатського кола.

Читайте також: Це буде «бімба!». Як Славське повертає собі статус туристичної мекки. Репортаж

Новий автошлях має з’єднати Славське з курортами Закарпаття, зокрема з Пилипцем. Перші 5 км дороги почали будувати у 2015 році.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!