На Львівщині підтвердили 53 випадки штаму «Дельта»

3646 0
Всі хворі перебували у лікарні.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

На Львівщині станом на сьогодні підтвердили 53 випадки штаму Covid-19 «Дельта» серед дорослих і дітей. Всі вони перебували у лікарнях. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомила головна епідеміологиня Львівщини Наталія Тімко-Іванченко.

Читайте також: Потужна версія Covid-19. Чим небезпечний штам коронавірусу «Дельта»

«Скільки варіантів дельта-штаму коронавірусу підтвердили на Львівщині - разом 53! І діти і дорослі. Всі перебували в лікарнях. Це говорить, що навколо є небезпека», – зазначила вона. 

Епідеміологиня додає, що потрібно дотримуватися карантинних правил «жовтої» зони, які передбачають носіння масок, соціальну дистанцію, гігієну рук. 

«Пункти вакцинації працюють щодня. Маски є у вільному продажі.  А от кількість хворих на Львівщині зростає. Бережіть себе та своїх рідних», – пише вона. 

У ВООЗ застерігають: штам коронавірусу «Дельта» має високий рівень зараження та, найімовірніше, охоплюватиме передусім території, де погано проводиться вакцинація.

«Дельта» передається швидше та спричиняє більше ризиків госпіталізації. За словами виконавчого директор програми ВООЗ із надзвичайних ситуацій у галузі охорони здоров’я Майкла Раяна, штам «Дельта» удвічі заразніший від «Альфи», яку вперше виявили у Великій Британії. У півтора рази частіше захворювання цим штатом призводить до реанімації.

Читайте також: Від завтра на Львівщині перевірятимуть якість дистанційного навчання

Нагадаємо, що від 23 вересня у Львові та всіх регіонах України встановили «жовтий» рівень епіднебезпеки поширення Covid-19. Через це у місті та області діятимуть певні карантинні обмеження. Деталі тут

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!