На Львівщині планують збудувати п’ять нових прикордонних переходів

2053 0
Ці роботи передбачені у проєкті «Відкриті кордони», який реалізовуватимуть впродовж 2021 – 2022 років.
Фото: Пресслужба ЛОДА

Фото: Пресслужба ЛОДА

Служба автомобільних доріг Львівщини планує збудувати ще п’ять нових прикордонних переходів в області і доріг до них. Там напрацьовують проєкт на 2021 – 2022 роки – «Відкриті кордони». Про це під час звіту про виконання програми «Велике будівництво» на Львівщині у 2020 році розповів керівник Служби автодлоріг Львівщини Олег Береза.

Читайте також: Дорога до нового пункту пропуску на Львівщині обійдеться у майже 700 млн грн

«Львівщина має стратегічне значення, а з 2012 року не відкривалося нових переходів. Ми будуємо дорожню інфраструктуру, яка дозволить розширити межі транскордонної співпраці. Плануємо будівництво п’яти додаткових прикордонних митних переходів і доріг до них. Це на півночі області і там, де зараз проводять активні роботи у рамках Карпатського кільця», – розповів керівник Служби автодлоріг Львівщини Олег Береза.

Він також зазначив, що на розбудову доріг прикордонна служба отримала кредитні кошти польського уряду – понад 50 мільйонів євро.

«Маємо кредит на понад 50 мільйонів євро, кошти зарезервовані. Виконали цього року робіт на понад 4 мільйони євро, це роботи на ділянці Яворів-Грушів. Надіюсь що за наступний рік ми зреалізуємо роботи по цьому кредитуванню», – додав Олег Береза.

Читайте також: Ремонтувати другу прикордонну дорогу КПП «Смільниця» – Старий Самбір будуть уже в наступному році

Нагадаємо, капітальний ремонт прикордонної дороги Яворів – Грушів, розпочали у серпні цього року. Протяжність дороги становить 19,5 км, а вартість – 7 млн. євро. Її ремонтують за польський кредит у межах програми «Розбудова прикордонної дорожньої інфраструктури на підходах до пунктів пропуску на українсько-польському кордоні». 

Ремонтувати другу прикордонну дорогу КПП «Смільниця» – Старий Самбір будуть уже в наступному році. Також мають ремонтувати дороги Грушів – Немирів (9 км), Червоноград – Рава-Руська (53,14 км) та Нижанковичі – Самбір – Дрогобич – Стрий (46,4 км). Віддавати кредит буде український уряд під 0,15% річних.

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!