На Львівщині почали ремонтувати перші 4 км дороги, про яку священник знімав кліп

2338 0
Скоро обіцяють оголосити тендер на капітальний ремонт наступної ділянки, протяжністю 12,9 км, що обійдеться у майже 300 млн грн.
Фото: Максим Козицький

Фото: Максим Козицький

На Львівщині почали ремонтувати 3,7 км дороги Мшанець – Стрілки, про яку місцевий священний Роман Гром уже два роки знімає кліпи. Про це повідомив голова ЛОДА Максим Козицький.

Читайте також: На ремонт дороги Мшанець – Стрілки на Львівщині потрібно 500 мільйонів

«Сьогодні запрацювала техніка на 3,7-кілометровому відрізку дороги Мшанець – Стрілки. Дорожники розпушать наявне покриття, покладуть основу зі щебенево-піщаної суміші, а тоді закатають дорогу асфальтобетоном», – каже Максим Козицький.

Учора, 22 липня, Старосамбірська райрада виділили на дорогу Мшанець – Стрілки 100 тис. гривень. Тож тепер можуть оголосити тендер на капітальний ремонт наступної ділянки, протяжністю 12,9 км, що обійдеться у майже 300 млн грн.

Нагадаємо, що у 2018 році у мережі опублікували кавер-відео на популярну пісню гурту Kazka, аби привернути увагу до аварійної дороги місцевого значення Мшанець – Стрілки на Львівщині. Роботи мали почали у травні-червні, однак відклали через відсутність коштів. Майже через рік місцевий отець Роман Гром опублікував на своїй сторінці у Фейсбук ще одне відео, в якому показав аварійність дороги, що пролягає через 11 сіл.

Тодішній керівник департаменту дорожнього господарства, транспорту та зв'язку ЛОДА Роман Кокотайло пояснював, що Старосамбірська РДА не внесла у титульні списки ремонтів на 2019 рік аварійну дорогу, тож її можуть відремонтувати найімовірніше у 2020 році.

На початку червня цього року місцеві мешканці кілька тижнів перекривали дорогу у знак протесту. Розпочати роботи на першій ділянці обіцяли ще 10 липня, але так цього не зробили. Тому мешканці знову почали перекривати дорогу Львів – Ужгород, оголосили голодування і розвернули авто Максима Козицького, коли той їхав на Старосамбірщину.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!