На Львівщині подорожчали овочі, але подешевшали фрукти

1240 0
Також подорожчали борошно, крупи, олія, цукор та молочна продукція.
Доставка.юа

Доставка.юа

У листопаді цього року, порівняно з жовтнем, ціни на продукти харчування та безалкогольні напої на Львівщині підвищилися на 1,7%. Найбільше подорожчали овочі (на 10,8%), борошно пшеничне (на 8,5%), крупи ячні (на 7,5%), олія соняшникова (на 7,2%) та цукор (на 6,2%). Ціни на хліб, яйця, молоко, сметану, сири тверді типу Емменталь, ковбаси варено-копчені, маргарин підвищилися на 2,9-1,3%. Водночас, на 1,4% подешевшали фрукти, повідомляє Головне управління статистики у Львівській області.

Читайте також: Львівські родини 47% свого бюджету витрачають на продукти харчування

Загалом, за їхніми даними, споживчі ціни у Львівській області у листопаді 2020 року порівняно з попереднім місяцем підвищилися на 1,5% (в Україні – на 1,3%), з початку року – на 4,4% (в Україні – на 4,1%).

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищились на 1,5%, у тому числі тютюнові вироби – на 2,6%, алкогольні напої – на 0,6%.

У житлово-комунальній сфері на 27,1% подорожчав газ природний. Вартість інших комунальних послуг не змінилася.

Зростання цін у сфері охорони здоров’я на 0,8% зумовлено подорожчанням фармацевтичної продукції та діагностичних послуг на 1,2%.

Читайте також: У Львові подешевшав «борщовий набір»

Одяг і взуття подешевшали на 1,5%, зокрема одяг – на 2,1%, взуття – на 0,9%.

У сфері транспорту на 4,5% подорожчало паливо та мастила. Вартість проїзду у міжміському автобусі збільшилася на 2,8%. Водночас, вартість перевезень авіаційним пасажирським транспортом зменшилася 3,3%.

Нагадаємо, минулого року на продукти харчування домогосподарства Львівщини в середньому витрачали близько половини своїх грошових видатків, а саме 47%. За останні 10 років найбільше зросло споживання овочів, плодів та ягід, картоплі, м’яса та м’ясних продуктів, яєць. Зменшилось споживання олії, риби і рибних продуктів, хлібних продуктів та цукру.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!