На Львівщині посадовця викрили на привласненні 1,5 млн грн під час реконструкції моста

995 0
Посадовцю повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України.
фото: ілюстративне/дснс

фото: ілюстративне/дснс

Служба безпеки України викрила керівника одного з львівських підприємств, який незаконно заволодів 1,5 мільйонами гривень, виділених на реконструкцію підвісного моста у Червонограді.

За даними слідства, у 2019 році міська рада Червоногада, що на Львівщині, підписала угоду на майже 7 млн грн з львівським підприємством-переможцем тендеру на реконструкцію підвісного моста через річку Західний Буг. Аби заволодіти коштами, посадовець упродовж року умисно вносив неправдиву інформацію до актів приймання робіт про вартість обсяг виконаних робіт. Це дозволило йому привласнити майже 1,5 млн грн. І оскільки підприємство не виконувало взятих на себе зобов’язань, замовник призупинив перерахунок решти коштів.

Читайте також: Суд оштрафував власника ресторану біля Львова, де отруїлося 16 відвідувачів

Наразі посадовцю повідомили про підозру за ч.1 ст. 366 (службове підроблення) та за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Слідство для виявлення і притягнення до відповідальності усіх, причетних до оборудки, триває.

Додамо, що в управлінні СБ України у Львівській області не уточнюють, про яке саме підприємтво йдеться, однак у тендері на визначення переможця для реконструкції підвісного мосту, який оголосила Червоноградська міська рада у 2018 році, перемогла фірма ТОВ «Будгарант групп». Вона запропонувала 7 млн грн.

За даними YouControl, компанія ТОВ «Будгарант групп» зареєстрована у Львові, основний вид діяльності – будівництво житлових і нежитлових будівель. Кінцевим бенефіціарним власником є Андрій Грицак.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!