На Львівщині посилили карантин та скільки коштуватиме опитування Зеленського. Головне за минулу добу

2815 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Pille-Riin Priske for unsplash

Фото: Pille-Riin Priske for unsplash

Covid-19 – Головне. За рішенням комісії з ТЕБ і НС з 26 жовтня почне діяти нове епідемічне зонування, за яким Сокальський район Львівської області потрапив у червону зону епіднебезпеки. Львів та решта міст та районів області у помаранчевій. Київ – теж у цій зоні.

Читайте також: Музично-світловий фонтан біля Оперного театру у Львові коштував понад мільйон доларів

МОЗ віднесло 51 країну до «червоної зони» за рівнем поширення Covid-19. Туди потрапили Чехія, Чорногорія, Великобританія, Польща, Румунія, Хорватія, США, Австрія тощо.

Рада Європейського Союзу опублікувала новий рекомендаційний список країн, громадянам яких дозволять в’їзд у ЄС. У цьому переліку України немає, тож подорожі в ЄС для українців з туристичною метою залишаються під забороною на невизначений термін.

Пацієнтів із Covid-19 прийматиме 5-та міська клінічна лікарня м. Львова. На базі пульмонологічного відділення розгорнуть додатково 80 ліжок та стільки ж кисневих точок.

У Коломиї, що на Прикарпатті, всі лікарі інфекційної лікарні хворі на «ковід». А у Полтаві вирішили послабити карантин попри те, що місто з 26 жовтня у червоній зоні.

У Франції за добу новий рекорд хворих на Covid-19 – 41 622 випадків.

Читайте також: В Україні змінилися умови для «муніципальної няні». Деякі сім’ї можуть втратити виплати

Коронавірус – Львів – Україна. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 378 особи (318 – напередодні). Разом 26 399. Одужало – 10 422 (+ 182), померло – 753 (+ 13).

За добу лабцентри зробили 2 211 ПЛР-тестів. Залишок у холодильнику 895 проби.

В Україні Covid-19 виявлено у знову рекордних 7 517 осіб (7 053 за попередню добу). Загальна кількість 330 396 пацієнтів. Одужало – 137 578 (+ 2 680), померло – 6 164 особи (+ 121).

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 33 135 (+ 635), Харківська – 31 592 (+ 693), Львівська – 26 399 (+ 378) та Одеська області – 21 128 (+ 571).

Катастрофа під Харковом. Урядова комісія з розслідування катастрофи АН-26 назвала системні порушення в організації польотів основною причиною трагедії. Зокрема, це і помилки пілотів, і технічні несправності літака, а саме відмова системи системи «граничного регулювання температури».

Читайте також: У Львові приземлився літак із Нью-Йорка, який доставлятиме авіапосилки із Америки

Опитування Зеленського – Вибори. Окружний адмінсуд Києва відмовився визнати протиправним оголошення президента Зеленського про проведення всенародного опитування громадської думки 25 жовтня на виборчих дільницях. Рішення оскаржував мешканець Івано-Франківщини.

За даними Опори, кожен волонтер, який працюватиме з цим опитуванням отримає 1 200 грн на руки. Загалом на все піде – 103 млн грн. Захід фінансуватиме «Слуга народу».

Члени ДВК №461311 у місті Сокаль відмовляються йти у день голосування до тих виборців Сокальської райлікарні, в яких виявили Covid-19. Водночас головний лікар Кам’янка-Бузької райлікарні проти створення дільничної виборчої комісії в його медустанові.

Читайте також: Найкращі викладачі України безкоштовно підготують школярів до ЗНО

«Тітушки» Медведчука. СБУ затримала учасників однієї з громадських організацій, яку фінансували нардепи для участі у рейдерських захопленнях, мітингах та протестних акціях. За даними джерел УП,  йдеться в тому числі і про співголову ОПЗЖ Медведчука.

Білорусь – РФ. Секретар РНБО Данілов вважає, що після виборів у Молдові 1 листопада Росія може увійти з військами в Білорусь.

У РФ розробили систему доставки отрути групи «Новічок» в організм за допомогою нанокапсул. Вони дозволяють відстрочити його дію і «замаскувати» – обидва ці чинники проявилися при отруєнні Навального.

Медичний туризм в Україні. Конституційний суд Польщі заборонив жінкам переривати вагітність, навіть у випадку виявлення у плода важкого дефекту або невиліковної хвороби. Заборона викликала хвилю протестів у країні. Таке рішення у сусідній країні може збільшити попит на цю послугу в Україні, де це законом не заборонено, говорять медики.

Читайте також: У Польщі через коронавірус закривають ресторани, кафе і бари

Зимовий час. Україна спробує відмовитися від переходу на літній і зимовий час, якщо подібне рішення прийме ЄС. Перехід на зимовий час у 2020 році відбудеться в ніч на 25 жовтня – стрілка годинника переводиться на 1 годину назад.

Гарного Вам дня!

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!