На Львівщині висунули підозру керівнику відділення банку, що незаконно отримав 100 тисяч грн

1868 0
Керівник відділення однієї з банківських установ, маючи доступ до банківської системи, незаконно копіював цифрові електронні підписи керівників юридичних осіб.
фото: уп

фото: уп

На Львівщині керівник відділення банку незаконно отримав близько 100 тисяч гривень. Зловмисника, 33-річного львів’янина, викрили співробітники управління протидії кіберзлочинам у Львівській області та повідомили йому про підозру. Як встановили правоохоронці, керівник відділення однієї з банківських установ, будучи уповноваженою особою та маючи доступ до банківської системи, незаконно копіював цифрові електронні підписи керівників юридичних осіб.

Надалі їх використовував для імітації документообігу, а потім створював в електронній мережі банку неправдиву інформацію про залучення нових клієнтів, за що йому нараховували бонуси або додаткове преміювання. У такий спосіб чоловік незаконно отримав від банку нарахування на загальну суму близько 100 тисяч гривень.

Читайте також: У Львові близько 80 підприємств належать росіянам

Слідчі повідомили керівнику установи про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – штраф від 2 тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, що Служба безпеки України порушила кримінальну справу проти постачальника бронежилетів, призначених як допомога для військових, які виявили у мережі торговельних центрів «Епіцентр». Наразі продовжують вести слідчо-оперативні дії з пошуку решти амуніції. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!