На Львівщині правоохоронці викрили лікарів, які вимагали хабар у військовослужбовця

3317 0
Свої «послуги» двоє медиків, керівниця одного з відділів та співробітник медзакладу, оцінили у суму 4000 доларів США.
фото: поліція львівської області

фото: поліція львівської області

На Львівщині викрили лікарів, які вимагали хабар у військовослужбовця. Як встановили правоохоронці, працівники одного з медичних закладів Львівщини одержали неправомірну вигоду від військового за визнання його обмежено придатним для служби. Свої «послуги» двоє медиків, керівниця одного з відділів та співробітник медзакладу,  оцінили у суму 4000 доларів США.

За ці кошти вони взялись виготовити для «клієнта» медичні документи про обмеження його придатності до служби за станом здоров’я, які б давали підстави для проходження наступної військової служби у частинах, які не беруть безпосередньої участі у бойових діях.

Читайте також: У Львові затримали киянина, який незаконно переправляв чоловіків за кордон

18 січня правоохоронці затримали зловмисницю в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час одержання частини неправомірної вигоди у сумі 3700 доларів США. Суд обрав затриманій запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення застави. А сьогодні, 1 лютого, суд також обрав запобіжний захід другому лікарю у вигляді тримання під вартою.

Слідчі повідомили обом про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що напередодні співробітники управління СБУ у Львівській області викрили на хабарі одного з керівників та працівника обласного центру медико-соціальної експертизи (МСЕК) за призначення інвалідності.
______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!