На Львівщині проведуть рейди для боротьби з нелегальними перевізниками

1348 0
За останні три місяці в області перевірили 1 610 автобусів та склали 451 постанову про порушення на суму 417 860 грн.
фото: avtodream.org

фото: avtodream.org

На території Львівської області нині діє 297 міжміських та 202 приміських маршрути. Загалом ними курсує понад тисяча транспортних засобів. Із початком пандемії коронавірусу в обласній транспортній мережі з’явилася негативна тенденція до зменшення кількість транспорту і кількості так званих «живих маршрутів» на лінії. Про це під час брифінгу сьогодні, 9 грудня, повідомив керівник управління транспорту та зв'язку ЛОДА Степан Рудницький.

«За кілька місяців 22 маршрути залишилися без перевізників, і ми не можемо знайти заміну, бо ніхто не бере участь у конкурсах. Так, в області завжди були більш прибуткові та збиткові маршрути, були години пік, коли перевізник перекривав час, коли не мав пасажирів і працював в мінус. Проте за останній рік поняття «прибутковий» не існує. Рік вже діє заборона на «стоячі» перевезення. Водночас, коли транспортний засіб був досить заповнений, тоді були прибутки. Зараз зрозуміло, що динаміка погіршилась, економіка підприємтв страждає», – каже він.

Читайте також: Скільки коштуватиме е-квиток у Львові і чи пошириться він на всю Львівську ОТГ

За його словами, саме після локдауну минулого року в регіоні відчули наплив нелегальних перевізників. Оскільки тоді заборонили роботу регулярних перевезень, а дозволили лише спеціалізовані, спрямовані нібито лише на перевезення медиків тощо. Інші мешканці все ж мусили якось виїжджати: був попит на перевезення – була й пропозиція, щоправда, не в законний спосіб. Деякі водії на свій страх і ризик перевозили людей, просочувалися поміж заходи контролю і продовжили працювати, навіть коли дозволили регулярні перевезення.

«Деяких з них вдавалося присікти спочатку, були випадки, коли водіїв штрафували… «Нелегал» підміняє собою легального перевізника, і так ми можемо втрачати легальних перевізників», – додає він.

Зараз, продовжує головний спеціаліст Західного міжрегіонального управління Укртрансбезпеки у Львівській області Володимир Петейчук, в області запланували спільні рейди з поліцією та Львівською ОДА для боротьби з нелегальниими перевізниками до кінця року.

Читайте також: Вибачте, у вашому районі немає вільних машин. Вся правда про таксі у Львові

«Хотіли б донести меседж до громадян, серед яких багато неповнолітніх, які в супроводі батька чи мами користуються цими транспортними засобами. Вони ризикують своєю безпекою, не говорячи вже про збитки, які це приносить зокрема місцевим бюджетам», – говорить він.

Додамо, що за останні три місяці в області перевірили 1 610 автобусів та склали 451 постанову про порушення на суму 417 860 грн. За словами Степана Рудницького, штрафних санкцій для цього вистачає, але важко зібрати доказову частину, бо громадяни не підтверджують, що користувалися нелегальними послугами. Навіть чинне законодавство подекуди не дає можливості притягнути таку фірми чи особу до відповідальності.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!