На Львівщині проводять опитування для батьків школярів, які переїхали через війну. Як долучитись

1421 0
За допомогою опитування хочуть зрозуміти проблеми, з якими зіткнулись ВПО при зарахуванні в нові школи та їх потреби у новому навчальному році.

На Львівщині проводять онлайн-опитування для батьків чи опікунів дітей – школярів з-поміж внутрішньо переміщених осіб (ВПО), які планують навчатись у школах Львівщини. Про це повідомляє Львівська обласна рада.

Читайте також: На Львівщині планують збудувати житловий комплекс для переселенців та сімей військових

За допомогою опитування хочуть з'ясувати бачення щодо адаптації освітнього процесу до потреб вимушено переселених школярів: зрозуміти проблеми, з якими зіткнулись ВПО при зарахуванні в нові школи, їх потенційні потреби у новому навчальному році, а також заходи, які допоможуть краще та легше інтегруватися дітям у нове освітнє середовище. 

Результати досліджень увійдуть в основу формування обласної стратегії освіти у частині «Інтеграція та потреби ВПО». Опитування проводить постійна комісія з питань освіти, науки та інновацій Львівської обласної ради спільно з проєктом Ради Європи «Зміцнення громадської участі у демократичному процесі прийняття рішень в Україні».

Заповнити опитувальник можна до 22 липня 2022 року за посиланням.

Нагадаємо, що у Львові 84% шкіл мають власні укриття. До 1 вересня школи Львова та області повинні облаштувати укриття, а переселенців – розмістити в інших місцях, оскільки відновлення навчання в очному форматі можливе лише за наявності бомбосховищ, які облаштовують у підвальних приміщеннях навчальних закладів.
 
Окрім цього, в багатьох школах дотепер проживають переселенці, а частину шкільних автобусів передали на потреби армії. Це питання, які громади мають вирішити до початку нового навчального року. Зокрема, у Львові до 15 липня переселенців з міських шкіл мали б відселити в інші заклади.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!