На Львівщині розгортають додаткові лікарні та чому руйнують Карпати. Головне за минулу добу

2131 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Vladimir Fedotov  for Unsplash

Фото: Vladimir Fedotov for Unsplash

Covid-19 – Головне. Мінздоров’я планує збільшувати кількість тестувань на Covid-19, для чого використовуватиме і швидкі тести на антиген, які вже роблять у США.

Як повідомив міністр Степанов, роботодавець не має права відмовляти працівнику виходити на самоізоляцію. Також він не може його змушувати проходити тест на Covid-19 за власний кошт.

Читайте також: У Львові супергерої роздавали іграшки дітям, які через хворобу провели день знань у лікарні

На Львівщині ще дві лікарні другої хвилі готують до прийому хворих на коронавірусну інфекцію. Це Червоноградська міська та Пустомитівська центральна районна лікарні. До можливого прийому пацієнтів із Covid-19 готують 5-ту міську лікарню Львова.

Кабмін вніс зміни до постанови про заборону в’їзду іноземців. З переліку дозволених підстав для в’їзду іноземців прибрали право на транзит до 2 діб. Цю підставу використовували паломники, що їхали з Ізраїлю до Умані.

Захворюваність на Covid-19 в Європі повернулась до рівня, який спостерігався у березні, коли спалах коронавірусу заходив у пікову фазу, заявила директор Європейського центру з профілактики та контролю захворюваності (ECDC) Андреа Аммон.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 204 осіб (193 – напередодні). Разом 14 907. Одужало – 4 581 (плюс 132), померло – 412 (10 – за добу).

Читайте також: Куди полетіти зі Львова. Дальян, Калкан, Каш – неформатна Туреччина

Усього проведено 1 486 ПЛР-тестів. У холодильнику залишаються 1020 проб.

В Україні Covid-19 виявлено у 2 495 осіб (2 088 за попередню добу). Загальна кількість 125 798 пацієнтів. Одужало – 58 817 (плюс 1015), померло – 2 656 особи (плюс 51).

Перелік антилідерів не змінився: Львівщина – 14 907 (деталі – дивися вище), далі Київ – 13 878 осіб (плюс 332), Чернівецька – 10 487 (+ 67) та Харківська – 9 640 (+ 302 осіб) області.

Найбільше нових хворих за добу: у Києві – 332 особи і 5 летальних. Крім того, 87 випадків і 5 смертей зафіксовано у Київській області. У Харківській, відповідно 302 і 6, Львівській – 204 і 10, Одеській – 203 і 2, Тернопільській – 201 і 4, Івано-Франківській областях – 174 випадки, 3 летальних.

«Новічок» для Навального. Німецький уряд повідомив, що в організмі російського опозиціонера виявили сліди нервово-паралітичної речовини з групи «Новічок»

Канцлерка Німеччини Меркель не має сумнівів, що Навального отруїли, бо намагались змусити замовкнути, і очікує відповідей на «серйозні запитання» від уряду Росії.

Читайте також:  В Україні спростили вихід із самоізоляції для контактних осіб хворих на Covid-19. Що це означає

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, це черговий підлий і боягузливий вчинок. За словами британського прем’єра Бориса Джонсона, тепер російська влада повинна пояснити, що ж сталося з Навальним.

Натомість речник Путіна Пєсков сказав, що в організмі опозиціонера до вивозу у Берлін не було токсинів.

Білорусь – Росія. Глава МЗС Білорусі Макей заявив, що у країні не дозволили реалізувати «український сценарій кольорової революції». А глава МЗС Росії Лавров додав, що ситуацію в Білорусі дестабілізують «200 екстремістів, підготовлених в Україні».

Читайте також: Між Жовквою та Кам’янка-Бузькою відремонтують дорогу за майже мільярд гривень

Міністр закордонних справ Кулеба назвав цю заяву «плодом хворобливої фантазії».

Експрезидент Європейської ради і голова Європейської народної партії Дональд Туск розповів, що в.о. президента Білорусі Лукашенко, у 2014 році пропонував створити українсько-білоруський союз з собою на чолі.

Урожай – Шахти – Атака на Карпати – Гроші. У 2020 році урожай зернових в Україні очікується на 7 млн тонн менше, ніж у минулому році, основна причина – посуха.

Прем’єр Шмигаль доручив Міненерго надати механізм вирішення проблемних питань, пов’язаних із заборгованістю по зарплаті на ПрАТ «Шахта «Надія». За його словами, «держава на сьогодні не має інструментів прямої дотації туди». Гірники шахти «Надія» заявили, що готові розпочати голодування.

Восьмий апеляційний суд Львова скасував дозвіл на будівельні роботи та встановленню вітряків на Боржавському хребті, що на Закарпатті.

Читайте також:  Львів купить 10 нових трамваїв у «Електрона»

На найвищій вершині Росохацьких полонин, де зараз каплиця пророка Іллі, хочуть побудувати монастир УПЦ МП. В Інституті екології Карпат НАН України заявили, будівництво на вершинах – це абсолютно невиправдані речі.

Монети номіналом 25 копійок та усі банкноти гривні старих зразків, уведені в обіг до 2003 року будуть вилучені з обігу з 1 жовтня 2020 року.

Гарного Вам дня!

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!