На Львівщині розслідують неналежне використання вод Трускавця, що могло призвести до знищення його статусу як курорту

2517 0
За попередніми даними, чиновники умисно занижували обсяги спеціального водокористування, що могло завдати збитки бюджету на пів мільйона гривень щорічно.
фото: управління сбу у львівській області

фото: управління сбу у львівській області

На Львівщині попередили знищення унікальної екології курортного Трускавця через бездіяльність бізнесменів. Про це повідомляє пресслужба Управління СБУ у Львівській області.

Оперативники спецслужби встановили, що понад 20 інженерних споруд Трускавецького басейну мінеральних вод були у аварійному стані. Зловмисники свідомо порушували порядок використання і охорони надр, що призвело до забруднення родовищ і створило екологічну небезпеку в регіоні. Експлуатацію низки цілющих свердловин типу «Нафтуся» припинили.

За висновками профільних експертів, така діяльність могла призвести і до знищення статусу Трускавця, як всесвітньовідомого курорту.

Зараз перевіряють інформацію про причетність до протиправної діяльності посадовців Трускавецької міськради та інших державних структур. За попередніми даними слідства, чиновники вносили завідомо неправдиві дані до звітних документів щодо користування надрами. Вони умисно занижували обсяги спеціального водокористування, що могло завдати збитки місцевому бюджету на 0,5 мільйона гривень щорічно.

Попередній аналіз документів свідчить, що кінцевим власником комерційних структур, що експлуатували свердловини, є народний депутат однієї з політичних партій.

Наразі триває досудове слідство за ч. 1 ст. 242 (порушення правил охорони вод) і ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!