На Львівщині ще одна громада заборонила діяльність московського патріархату

1968 0
Також у громаді звернулися до правоохоронців щодо перевірки законності будівництва церкви УПЦ МП у м. Рава-Руська.
Фото: prykordonnya.info

Фото: prykordonnya.info

27 травня Рава-Руська міська рада заборонила діяльність московського патріархату на території громади. Про це повідомив міський голова Іван Івануса.

«Заборонити на території Рава-Руської міської територіальної громади  діяльність релігійних громад та інших організацій УПЦ (московського патріархату) як такої, що несе загрозу національній безпеці України і є неприкритою формою гібридної війни росії проти України», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Священники церкви московського патріархату, що перейшла до ПЦУ, залишили у храмі «голі» стіни

Також у громаді заборонили використовувати приміщення церкви для проведення зібрань і богослужінь та продажу продукції УПЦ МП. Заборонено проводити збори, мітинги, ходи та будь-які інші масові заходи релігійних громад московського патріархату.

Крім того, на сесії міської ради ухвалили рішення про перевірку щодо законності будівництва храму УПЦ МП по вул. Бортнянськог,7 у м. Рава-Руська. Зазначається, що раніше без правовстановлюючих документів на земельну ділянку та необхідних дозвільних документів громада обгородила ділянку та розпочала будівництво культової споруди – спершу звела дерев’яну каплицю, а згодом почала будувати муровану будівлю. Звернення скеровано до відповідних правоохоронних органів.

Читайте також: Очільник Львівщини відповів митрополиту УПЦ МП щодо заклику не порушувати права вірян

Нагадаємо, що на Львівщині вже заборонили діяльність УПЦ МП в Городку, Стрию, Бориславі та Червонограді. Деякі громади самостійно перейшли до помісної Православної церкви. Детальніше про те, як працює і на що впливає Російська Православна Церква в Україні, зокрема у Львові, Tvoemisto.tv аналізувало раніше, детальніше тут.

27 травня Собор УПЦ (МП) оголосив про незалежність від російської церкви та висловив незгоду з позицією російського патріарха Кирила щодо війни в Україні.

Фото з сайту Прикордоння


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!