На Львівщині створили новий лісовий заказник

2030 0
Заказник створюється з метою збереження та відтворення типових і рідкісних ялицево-дубових передкарпатських лісів, які занесені до Зеленої книги України.
фото: photographers.ua

фото: photographers.ua

17 квітня на сесії Львівської облради депутати проголосували за створення лісового заказника місцевого значення «Воля Якубова», інформує прес-служба ЛОДА.

Заказник проектовано на території ДП «Дрогобицьке лісове господарство» Воля-Якубівського лісництва, орієнтовною площею 92,12 га.

Читайте також: Буки Розточчя. Як дбають про природну спадщину ЮНЕСКО поблизу Львова

Заказник створюється з метою збереження та відтворення типових і рідкісних ялицево-дубових передкарпатських лісів, які занесені до Зеленої книги України. Також особливу цінність тут становлять великовікові особини дуба звичайного. У кварталах 44-46 є найбільш західне місцезнаходження свіжих і вологих грабових дібров і судібров, котрі собою представляють лісову рослинність природної зони лісостепу.

Пропонована до заповідання територія (Воля-Якубівське лісництво) є одним із ареалів поширення ящірки зеленої (Lacerta viridis), яка занесена до Червоної книги України. Також встановлено місцезростання 2 видів, занесених до переліку регіонально-рідкісних у Львівській області: хвощ великий (Equisetum telmateia Ehrh.) та щитник гребенястий (Dryopteris cristata (L.) A. Gray).


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!