Повторні пневмонії. На Львівщині створили анкету для тих, хто вдруге перехворів на Covid-19

1953 0
Опитування розмістили у мережі Фейсбук і просять долучатися до заповнення.

Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України створив питальник для тих, хто вдруге перехворів на коронавірус. Це має дати змогу проаналізувати причини виникнення повторного захворювання та стан хворих. Про це Тvoemisto.tv розповіла головна епідеміологиня Львівщини, директорка Львівського обласного лабораторного центру Наталія Іванченко-Тімко.

Читайте також: На Сovid-19 хворіють повторно. Чи варто панікувати

Опитування розмістили у мережу Фейсбук і просять долучатися до заповнення.

За словами епідеміологині, наразі участь в опитуванні взяли небагато людей.

«Питальник ми створили лише минулого четверга. Станом на сьогодні його заповнили лише 28 осіб. Наразі це замало для якогось аналізу. Коли цифра наблизиться до ста, зможемо зробити перші висновки – в яких випадках відбувалося зараження, які причини тощо», – каже Наталія Іванченко-Тімко.

Читайте також: Як МОЗ фіксує повторні зараження Covid-19 і скільки таких випадків трапляється в Україні

Зараз, за словами директорки лабцентру, їй відомо про щонайменше 42 випадки повторного зараження коронавірусом. Але їх може бути значно більше, тому й створили питальник, аби люди розповідали про свої випадки.

Що стосується симптомів першого та повторного зараження Covid-19, то також чіткої тенденції немає.

«Не можу сказати, що вдруге люди хворіють набагато легше чи навпаки перебіг є складніший. Насправді, все по-різному. Трапляється, що пневмонія є двічі, в інших випадках тест може бути позитивний, але симптомів немає і навпаки», – каже вона.

Нагадаємо, на Львівщині за минулу добу лабораторно підтвердили 207 випадків коронавірусної хвороби. Станом на сьогодні, у Львові та в області 60 005 підтверджених випадків інфікування коронавірусом.

Ольга Шведа



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!