На Львівщині судитимуть ще кількох «ухилянтів», що хотіли втекти від мобілізації за кордон

903 0
Досудові розслідування уже завершили, а обвинувальні акти скерували на розгляд суду.
Фото умовне

Фото умовне

На Львівщині судитимуть ще кількох «ухилянтів», які намагалися втекти від мобілізації за кордон з підробленими документами. За підробку та використання завідомо підроблених  документів зловмисникам загрожує до двох років обмеження волі.

Як встановили правоохоронці, 25-річний мешканець Києва підробив документи про визнання його непридатним до військової служби. Надалі він показав їх у пункті пропуску «Краківець», аби безперешкодно перетнути кордон. Водночас 45-річний житель Полтавської області вніс недостовірні відомості до паспорта громадянина України для виїзду за кордон. Пізніше, перебуваючи у пункті пропуску «Мостиська», показав підроблений документ для того, щоби отримати права на виїзд за межі території України як особа, яка виїжджає до іншої держави на постійне місце проживання.

Читайте також: На Львівщині судитимуть двох ухилянтів з інших областей, які намагалися втекти за кордон з підробленими документами

Дізнавачі територіальних підрозділів поліції повідомили чоловікам  про підозру у вчиненні кримінальних проступків, передбачених ч.1 та ч.4 ст.358 (Підроблення та використання завідомо підробленого документа) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей – обмеження волі на строк до двох років. Досудові розслідування звершені, а обвинувальні акти скерували на розгляд суду.

Нагадаємо, що указом президента України № 64/2022 від 24.02.2022 у країні ввели воєнний стан та розпочали мобілізацію до Збройних Сил України із встановленням обмежень на виїзд за межі України громадян чоловічої статі віком від 18 до 60 років. Усього за період дії правового режиму воєнного стану дізнавачі поліції Львівщини відкрили 1405 кримінальних проваджень за фактами підробки та використання підроблених документів для перетину державного кордону.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!