На Львівщині виявили чотири фірми з іранськими бенефіціарами

2292 0
Водночас у Чернівецькій та Тернопільській областях таких компаній не знайшлося, а на Франківщині – дві.
Фото: Associated Press

Фото: Associated Press

На Львівщині виявили чотири фірми з іранськими бенефіціарами. Про це повідомляють «Наші гроші. Львів», які проаналізували фірми у чотирьох областях на Заході України. Зокрема, у Чернівецькій та Тернопільській таких компаній не знайшлося, а на Франківщині – дві.

Так, ТОВ «Егмотрейд» зареєстрована у Львові. Власник та директор фірми іранець, який живе у Києві Албу Алі Алі Абдол Хоссеїн. Фірма має статутний капітал у 40 тис. грн, працює з 2007-го року. Основним видом її діяльності є продаж гуртом молочними продуктами, яйцями, харчовими оліями та жирами. До 2018-го ТОВка займалась будівництвом, була зареєстрована в столиці і мала у структурі українського власника.

Читайте також: Бізнес росіян на Львівщині. Що сталося з ним після повномасштабного вторгнення

ТОВ «Інекс УІ» також зареєстрована у Львові з 2011-го року. Фірма має директорку Катаріну Ликову, але належить чоловікам з Ірану Джушані Аміну Махаммадалі та Тахері Раду Фархаду Мохамаду Садегу. Перший з них має львівську реєстрацію. Основною діяльністю фірми вказано оптову торгівлю металами та металевими рудами. Статутний капітал фірми – 12 тис. грн. 

ТОВ «Тіатрейд» ще одна фірма у Львові. Власник та директор – Тоотіан Омід. Фірма торгує у роздріб переважно продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами з 2020-го року. 

ТОВ «Персімпекс» також зареєстроване у Львові. Фірму відкрили вже під час повномасштабного вторгнення – у вересні 2022-го. Основна діяльність товариства – посередництво у торгівлі товарами широкого асортименту. Власник фірми – іранець Нахідівафі Рейхан Абдулхуссейн. Раніше бенефіціаркою була Юлія Коцур. Директором є Сергій Крижановський. Статутний капітал фірми всього тисяча гривень. 

Нагадаємо, 5 листопада Іран визнав, що постачав росії безпілотники, однак заявив, що вони були відправлені ще до вторгнення в Україну, де рф використовує дрони для ударів по електростанціях та цивільній інфраструктурі.

Ольга Коваль

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!