На Львівщині за тиждень підтвердили більше 800 випадків коронавірусу

1677 0
На лікарняних ліжках перебуває 258 хворих.
Фото: amizon.ua

Фото: amizon.ua

На Львівщині ускладнюється ситуація із захворюванням на коронавірус. Кількість хворих збільшується щодня. Так, за минулий тиждень, з 22 до 28 серпня, з 1522 проведених досліджень, 806 були позитивні. Про це повідомляє керівниця Львівського обласного лабораторного центру МОЗ України Наталія Іванченко.

Читайте також: На Львівщині розпочалася нова хвиля коронавірусу. Коли чекати піку

За увесь період підтвердили 309 743 випадків захворювання на Covid-19. Летальних було 6 710 випадків, а одужали 301 177 людей.

Зараз на лікарняних ліжках перебуває 258 хворих. При проведенні досліджень підтверджено циркуляцію штаму омікрон В. А2. Клінічні ознаки хвороби та позитивний швидкий тест на коронавірус є підставою для встановлення діагнозу. При наявності клінічних ознак і негативному швидкому тесті – варто зробити дослідження методом ПЛР.

Нагадаємо, в Україні виявили новий штам коронавірусу, а точніше різновид штаму Омікрон, який називають типом ВА.5. Офіційно в нашій країні вже зафіксували кілька випадків цього виду Covid-19, всі у Чернівецькій області. Проте у МОЗ наголошують, що не виключено, що підтип Омікрону ВА.5 вже є в інших регіонах України. Раніше новий штам підозрювали у 30 мешканців Львівщини.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!