На Львівщині закінчилась Moderna. Чим робитимуть друге щеплення

2118 0
Люди, що отримали перше щеплення вакциною Moderna, друге можуть отримати вакциною Comirnaty Pfizer.
Фото: Анна Чистякова

Фото: Анна Чистякова

На Львівщину найближчим часом не постачатимуть вакцину Moderna. Люди, що отримали перше щеплення цим препаратом, друге можуть отримати вакциною Comirnaty Pfizer. Про це учора, 25 вересня повідомив  регіональний координатор з питань вакцинації від коронавірусної інфекції на Львівщині Олег Когут.

Читайте також: Львівщина – серед лідерів. За добу до лікарень потрапили 174 людини з Covid-19

Олег Когут зазначив, що вакцини Pfizer на Львівщині є вдосталь. Цього тижня область отримала нову поставку. Тим часом МОЗ дозволило комбінувати вакцини Moderna та Pfizer.

«Наш досвід роботи показує, що люди вакцинуються різними вакцинами, але в пріоритеті – «Комірнаті» (Пфайзер). Зауважимо, що усі вакцини є безпечні і створюють імунітет», - повідомив Олег Когут.

Він також зазначив, що епідситуація в області продовжує ускладнюватися – щотижня зростає кількість хворих та госпіталізованих. Окрім того, на Львівщині виявлено вже понад 30 випадків ковіду, викликаного штамом «Дельта». На Львівщині за вчора, 24 вересня, щеплення від ковіду отримали 11 382 особи, з них 3075 – другою дозою. Загалом на Львівщині станом на сьогодні щеплення від ковіду отримали 737 173 (з них – 324 759 другою дозою): вакциною  «Covieshield»   – 38 403 особи, «Astra Zeneca» - 101 724, «Coronavac» - 184 879, «Pfizer» - 261 744, «Moderna» - 150 423 особи. Графік роботи центрів цього тижня - за посиланням.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!