На Львівщині запрацює перший в Україні мобільний ЦНАП, який обслуговуватиме чотири громади

831 0
Мобільний ЦНАП працюватиме у Новояворівській, Яворівській, Судововишнянській та Івано-Франківській громадах.
Фото: ЛОВА

Фото: ЛОВА

На Львівщині запрацює мобільний центр надання адміністративних послуг, який обслуговуватиме мешканців та внутрішньо переміщених осіб чотирьох громад – Новояворівської, Яворівської, Судововишнянської та Івано-Франківської громади. Про це повідомили у Львівській ОВА.

В межах проєкту про міжмуніципальне співробітництво допомогу отримуватимуть понад 141 тисяча осіб, які проживають на цих територіях, та більше 11 тисяч переселенців.

Читайте також: Де у Львові переселенцям безкоштовно отримати медичні послуги

Зазначається, що машина обладнана також спеціальною автоматизованою системою, яка допомагатиме маломобільним групам населення з легкістю потрапляти всередину. Відтак, мешканці зможуть отримати послуги, не виїжджаючи за межі своєї громади.

Мобільний ЦНАП запускають у межах другої фази проекту «Посилення стійкості громад» . Під час його реалізації упродовж лютого-травня ЦНАПам області передали понад пів сотні планшетів, 4 комплекти обладнання для електронних черг, по одному комплекту обладнання для видачі водійських посвідчень і для оформлення паспортів громадянина України та інше спеціалізоване технічне обладнання.

Проект реалізується Програмою розвитку ООН в Україні / UNDP Ukraine у Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській та Рівненській областях за фінансової підтримки уряду Великої Британії через Посольство Великої Британії в Україні.

Нагадаємо, що у Львові запрацював міський центр підтримки вимушено переміщених осіб, які можуть отримати допомогу й консультації фахівців.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!