На Львівщині запрацювали дві мобільні групи з протидії домашньому насильству

1125 0
Групи реагування запрацювали у Червоноградському і Дрогобицькому районах.
фото: style.it

фото: style.it

На території Червоноградського і Дрогобицького районів Львівської області запрацювали дві мобільні групи реагування на факти вчинення домашнього насильства, повідомляє поліція Львівської області.

Читайте також: В Україні запустили анонімну онлайн-платформу для постраждалих від домашнього насильства

Групи повинні протидіяти і запобігати домашньому насильству, інформувати постраждалих від насильства про їхні права та соціальні послуги, якими вони можуть скористатися, а також виносити термінові заборонні приписи, залучати кривдників до адміністративної або кримінальної відповідальності, проводити профілактичні роботи з кривдниками і превентивні роботи тощо.

Загалом, перші мобільні групи реагування на домашнє насильство на території області у Львові створили наприкінці 2019 року. 13 квітня цього року роботу почала позаштатна мобільна група з протидії домашньому насильству, яка обслуговує територію Стрийської територіальної громади.

Читайте також: Домашнє насильство – не приватна справа. Куди звертатися жінці за допомогою, якщо її скривдили

За даними департаменту соціального захисту населення, упродовж першого кварталу 2021 р. надійшло 4474 звернень що стосуються питань запобігання та протидії домашнього насильства.

Нагадаємо, за минулий рік кількість звернень про домашнє насильство суттєво зросла – до структурних підрозділів з питань соціального захисту населення надійшло 190 33 звернень та повідомлень. Відтак, в Україні запустили онлайн-платформу для жертв домашнього насильства «Мені здається», де постраждалі від насильства можуть анонімно розповісти свою історію та прочитати розповіді тих, хто так само переживає важкий етап.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!