На Львівщині засудили завідувача хірургії за неналежне виконання своїх обов’язків

2890 0
44-річний лікар не надав допомоги потерпілій, через що та померла.
фото: pmg.ua

фото: pmg.ua

У Перемишлянському районі, що на Львівщині, завідувача хірургії засудили за неналежне виконання своїх обов’язків, повідомляє Львівська обласна прокуратура.

Читайте також: Трьох медиків львівської лікарні швидкої допомоги звинувачують у смерті пацієнтки

Відомо, що у травні минулого року у хірургічне відділення Перемишлянської ЦРЛ доставили 73-річну пенсіонерку з тяжкими травмами після ДТП, зокрема переломами тазу, лівої гомілки та правого плеча. Проте тодішній завідувач хірургічного відділення як черговий хірург ЦРЛ не надав їй необхідну медичну допомогу. Внаслідок неналежного лікування жінка померла вдома наступної ночі після ДТП.

Читайте також: Львівського акушера-гінеколога засудили до трьох років ув’язнення за смерть дитини

«Закінчено судовий розгляд у кримінальному провадженні щодо 44-річного лікаря Перемишлянської ЦРЛ за неналежне виконання своїх професійних обов’язків, що спричинило тяжкі наслідки потерпілому, тобто у кримінальному правопорушенні, передбаченому ч.1 ст.140 КК України», – йдеться у повідомленні.

Суд визнав фігуранта винним у скоєнні злочину. Йому призначили покарання у вигляді 2 років позбавлення волі з іспитовим строком.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!