На Львівщині затримали організатора схеми незаконного виїзду чоловіків за кордон

1318 0
За свої «послуги» підозрюваний брав від 1000 до 3000 доларів.
Фото: Держприкордонслужба

Фото: Держприкордонслужба

На Львівщині правоохоронці затримали 64-річного мешканця Закарпатської області, який організував незаконний канал, щоб переплавляти ухилянтів за кордон. Про це повідомили у Держприкордонслужбі.

Так, оперативники Львівського прикордонного загону спільно зі співробітниками поліції, за процесуального керівництва Жовківської районної прокуратури, затримали чоловіка, який допомагав чоловікам незаконно виїхати з України. Він виготовляв документи, які дозволяли безперешкодний перетин кордону для осіб, які такого права не мали. За свої «послуги», а саме – виготовлення комплекту документів, затриманий брав від 1000 до 3000 тисяч доларів США з особи.

За даними Держприкордонслужби, під час проведення обшуків правоохоронці вилучили низку виготовлених документів, що начебто мали використовуватися для перетину кордону чоловіками в умовах воєнного стану, грошові кошти, отримані від незаконної діяльності, а також інші речові докази.

Слідчі повідомили чоловіку про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) ККУ. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 9 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Триває досудове розслідування, невдовзі суд обере підозрюваному запобіжний захід.

Фото з сайту Держприкордонслужби


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!