На Львівщині затримали російського агента, що наводив ракети на стратегічні підприємства України

1298 0
Наступна його «поїздка» була на Львівщину, де він намагався встановити місцеперебування об’єктів критичної інфраструктури.
ФОТО ПРЕССЛУЖБИ УПРАВЛІННЯ СБУ У ЛЬВІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ

ФОТО ПРЕССЛУЖБИ УПРАВЛІННЯ СБУ У ЛЬВІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ

Контррозвідка Служби безпеки України викрила ще одного агента фсб у результаті багатоетапної спецоперації на Львівщині. Поплічником ворога виявився інженер одного з держпідприємств, розташованих на Сході України.

Джерело: управління СБУ у Львівській області

«На початку повномасштабного вторгнення його завербувала російська спецслужба для розвідувально-підривної діяльності проти України. Спочатку за завданням ворога зрадник збирав інформацію про розміщення стратегічних об’єктів у південно-східних регіонах України. Крім цього, він пропонував представникам країни-агресора свою допомогу у розробці новітньої радіолокаційної установки на основі відомостей щодо української РЛС», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: На Львівщині СБУ затримала ще одного ворожого агента

Також, прикриваючись «відрядженням», агент їздив до Києва та Запоріжжя для виявлення об’єктів енергетики та залізничної інфраструктури, по яких ворог завдавав ракетних ударів. На місці мав оглянути їх технічний стан, рівень можливих пошкоджень і підготувати відповідний «звіт» для фсб. Наступна його «поїздка» була на Львівщину, де він намагався встановити локації об’єктів критичної інфраструктури.

Отриману інформацію він мав переправити ворогу у вигляді електронних координат та фотоматеріалів з прив’язкою до місцевості. Розвідувальна інформація потрібна була ворогу для підготовки і серії прицільних ракетних ударів по території регіону, однак контррозвідники СБУ викрили агента, поетапно задокументували його дії і затримали на спробі збору й передачі агресору закритих відомостей.

Під час обшуку у затриманого виявили мобільний телефон з доказами листування з ворогом та символіку комуністичного тоталітарного режиму.

Так, на підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за:

  • ч. 2 ст. 111 (державна зрада),
  • ч. 2, ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

 

Читайте також: У Львові затримали киянина, який незаконно переправляв чоловіків за кордон

Суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочинів і притягнення винних до відповідальності.

Ольга Коваль

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!