На Львівщині затримали учасника організованої групи, яка незаконно відправляла чоловіків за кордон

2143 0
За свої брали 5000 доларів США.
Фото: Львівська обласна прокуратура

Фото: Львівська обласна прокуратура

На Львівщині Служба безпека України викрила схему незаконного переправлення осіб, які підлягають призову у військовий час, через державний кордон України. Про це повідомляють у Львівській обласній прокуратурі.

Читайте також: В Україні продовжили воєнний стан та мобілізацію

У липні на Львівщині викрили схему виїзду за кордон військовозобов’язаних чоловіків, яку організував 54-річний мешканець міста Стебник. За свої послуги чоловік брав 5000 доларів США. Цього разу спецслужби викрили ще одного учасника схеми – мешканця Львівської області. Йому повідомили про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України з корисливих мотивів, вчиненого організованою групою.

Зараз встановлюють місцеперебування третього учасника групи, а також інших осіб, які могли отримати підроблені документи та виїхати на цих підставах за межі України.

Читайте також: Видав себе за багатодітного батька. На Львівщині чоловік намагався незаконно перетнути кордон

Нагадаємо, що за словами секретаря РНБО Олексія Данілова, чоловіків, які покинули Україну після 22 лютого без відповідного дозволу, будуть виловлювати на зворотному шляху. Вони повинні будуть пояснити, через який пункт вони покинули країну і на підставі яких нормативно-правових документів. Кожен, хто поїхав з України у «відрядження», повинен мати окремий документ від прикордонників.

Додамо, ухилянтів від мобілізації не знімають з військового обліку, вони можуть отримати повістки повторно. Також за пропозицією президента Володимира Зеленського Верховна Рада підтримала продовження воєнного стану в Україні ще на 90 днів. Так, він триватиме до 21 листопада.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!