На Львівщині СБУ затримала ще одного ворожого агента

3807 0
Чоловік довгий час жив у ОРДЛО, де і був завербований спецслужбами окупанта.

У Львівській області співробітники контррозвідки Служби безпеки України затримали ворожого агента, який збирав розвідувальну інформацію на території Заходу України. Про це у повідомив речник СБУ Артем Дехтяренко.

Встановили, що поплічник окупантів тривалий час проживав в ОРДЛО. Там був завербований представниками спецслужб Росії. Із початком повномасштабної агресії за завданням ворога завданням агент приховано прибув до Львівщини для виконання завдань підривної діяльності на території регіону. 

Читайте також: Україна повернула з полону 86 військових, серед яких 15 – жінки

Крім того, СБУ затримали колаборанта на Херсонщині, який допомагав викрадати українських патріотів, та ворожого агента на Донеччині, який постачав розвідку російської артилерії даними про позиції та переміщення підрозділів ЗСУ. У Рівненській області до 13 років ув’язнення засудили агента ФСБ. За завданням своїх кураторів він збирав розвіддані щодо дислокації українських військових. Також зрадник займався підготовкою диверсії на одному з об’єктів критичної інфраструктури регіону.

Нагадаємо, що кілька днів тому на Львівщині СБУ затримала чоловіка, який переправляв ухилянтів за кордон. Чоловіка затримали під час отримання неправомірної вигоди – 2 тисячі доларів за виготовлення двох пакетів «документів».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!