На Львівщині завершують будівництво модульного містечка для вимушених переселенців

1222 0
Формат житла буде відрізнятися від інших модульних містечок, які вже є в області.
фото максима козицького

фото максима козицького

У Яворівському районі завершують будівництво модульного містечка для вимушених переселенців. Тут зможуть жити жінки з дітьми, які змушені були покинути домівки через напад росії. Про це повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

За його словами, формат житла буде відрізнятися від інших модульних містечок, які вже є в області, тим, що санвузли, душові, приміщення для приготування їжі будуть всередині будівлі, де розташовані спальні кімнати. Тут зможуть проживати близько 50 жінок з дітьми.

Читайте також: На Львівщині збудують ще три модульні містечка для переселенців

«Монтажні роботи уже завершили, підвели необхідні комунікації. Наразі тривають сантехнічні роботи та благоустрій території. Замовником будівництва виступає одна з громад Яворівського району, роботи виконує підрядна організація LB Group за кошти міжнародних організацій та компаній США і Нової Зеландії»,  каже він.

Додамо, що зараз, за словами очільника Львівщини, обласна державна адміністрація веде перемовини з міжнародними партнерами щодо будівництва модульних містечок ще у трьох громадах області.

Читайте також: У Львові відкрили ще одне модульне містечко для переселенців

Нагадаємо, на території Львівської області планувати збудувати низку модульних містечок для внутрішньо переміщених осіб. Їх зведуть за донорські кошти міжнародних організацій та іноземних компаній. Одне з таких містечок, що вміщуватиме 1000 людей, з’явиться поблизу Стрия. Дещо менше модульне містечко облаштують у селі Бортятин Судововишнянської громади. У ньому зможуть розселити близько 300 осіб, в основному, планують надати прихисток жінкам з дітьми. Також таке хочуть збудувати у Добротвірській громаді. Його реалізують турецькі компанії, які є виробниками цих містечок.

Окрім цього, виконавчий комітет Стрийської міської ради оприлюднив проєкт розроблення детального плану території з метою будівництва житла для внутрішньо переміщених осіб в селі Нежухів, що за 5 кілометрів від Стрия на Львівщині. Йдеться про будівництво 60 житлових будинків з тенісними кортами, стоянками для автомобілів, дитячих майданчиків тощо.

Фото Максима Козицького/Фейсбук

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!