На Львівщині збудують інноваційний завод з переробки фруктів

8183 0
Будівництво планують завершити у 2022 році.
Фото: viche.ck.ua

Фото: viche.ck.ua

У Мостиськах будують сучасний агропарк «ФрутБанк» з переробки фруктово-ягідної продукції. Завод стане першим комунальним підприємством, яке обслуговуватиме фермерів зі Львівщини. Будівництво розпочали у вересні 2021 року, а вже наступного року тут планують запустити виробництво. Про це у коментарі Tvoemisto.tv розповів директор комунального підприємства «ФрутБанк» Павло Дигдало.

Читайте також: Турецька компанія збудує на Львівщині новий завод

«Наразі триває будівництво заводу у Мостиськах з пероробки плодово-ягідної продукції. Це буде три лінії. Зокрема, перша – виробництво джемів та варення, друга – миття, чищення і запакування овочів, наприклад, борщового набору, і третя лінія – це сушка та виробництво будь-яких чіпсів, для цього якраз закупляємо спеціальну інфрачервону сушку, яка витягає вологу з будь-якого продукту», – розповів він.

Інноваційний завод будують у межах проєкту секторальної підтримки. Загальний бюджет проєкту – 22,5 млн грн, зокрема, це кошти з місцевих бюджетів (Мостиська та Судововишнянська міські ради), обласного бюджету (5,1 млн грн) та держбюджету (підтримка від ЄС).

Зі слів Павла Дигдала, таке підприємство реалізують для того, щоб створити додану вартість на фермерську продукцію на Львівщині. Так фермери зможуть продавати не тільки сирі продукти, а у готовому до споживання вигляді.

Читайте також: Виробник мінеральних вод збудує на Львівщині завод на майже 200 робочих місць 

«Це буде перший завод на Львівщині, створений завдяки проєкту секторальної підтримки, і також перше комунальне підприємство такого типу, а не приватна власність когось із фермерів. У нас фермери зможуть здавати продукти на переробку, або віддавати заводу свій продукт, щоб виготовляти джеми, варення, сушку, чіпси тощо», – додає керівник «ФрутБанку».

На виробництві планують створити від 20 робочих місць.

Юлія Осим



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!