На Львівщині знизили ціни на окремі продукти

3315 0
Зокрема, на майже 5% подешевшав батон, на 17,8% знизилась вартість курячої тушки, на 6,3% подешевшала свинина.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Від початку впровадження на території країни карантинних обмежень через COVID-19 ЛОДА спільно із територіальним відділенням Антимонопольного комітету та Головним управлінням статистики у Львівській області проводили щоденний моніторинг цін на продовольчі товари.

Як повідомляє на своїй сторінці у Фейсбуку голова Львівської ОДА Максим Козицький, на деякі товари вдалося досягнути здешевлення. Зокрема, на майже 5% подешевшав батон, на 17,8% знизилась вартість курячої тушки, на 6,3% подешевшала свинина. Окрім того, 16,7% в ціні втратила олія соняшникова, 15,5% – молоко.

Читайте також: Сирна, шоколадна і класична. 5 покрокових рецептів пасок від українських кулінарів

Також дешевшими стали овочі: морква подешевшала на більш як половину, капуста білокачанна – на 20,2%, на 12% подешевшали буряк та цибуля. У порівнянні із кінцем березня зниження вартості борщового набору становить 10,6%, вартість м’ясо-молочного набору знизилась на 3,5%, а вартість нафтопродуктів знизилась на 4,3%.

Також голова ЛОДА наголосив на недопустимості підняття ціни на товари у такій ситуації, яка сьогодні є в Україні, а також зазначив, що моніторинг цін на товари будуть проводити і надалі.

Нагадаємо, що від сьогодні, 15 квітня, уряд відновив державне регулювання цін на соціальні продукти на час карантину.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!