У Львові обіцяють зберегти озеро на Замарстинівській та нові графіки відключення світла. Підсумки доби

1280 0
Нині 23 травня та 454 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: із Facebook-сторінки Влодка Лучишина

Фото: із Facebook-сторінки Влодка Лучишина

Ситуація на фронті: Бійці 24 ОМБр імені короля Данила ліквідували ворожий ударний гвинтокрил Мі-24. Гелікоптер впав на тимчасово окупованій території. «Крокодил» противника намагався здійснити вогневе ураження селища Нью Йорк, що на Донеччині, коли влучним пострілом з ПЗРК «Ігла» був зупинений стрільцем-зенітником зенітного ракетно-артилерійського дивізіону 24 ОМБр імені короля Данила», – йдеться у повідомленні бригади.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. На цих ділянках фронту відбулось понад 30 бойових зіткнень, в епіцентрі – Бахмут та Мар’їнка.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 11 ударів по районах зосередження противника, а також 2 – по його ЗРК. Уражені 4 пункти управління, 4 склади боєприпасів, 11 артилерійських засобів, радіолокаційну станцію та 3 станції радіоелектронної боротьби окупантів.

Попередньо. Цієї ночі ворог задіяв для ударів до 4 «Шахедів», всі збито. Інформація уточнюється.

Читайте також: З початком повномасштабного вторгнення в Україні збільшилась кількість боржників. Дослідження. Наразі чисельність боргів перетнула межу 8 млн, тоді як у лютому 2022-го їх нараховувалося 7,44 млн.

Ключові події:

1. За часів Януковича московське керівництво Києво-Печерської лаври отримало 85 млн грн з бюджету. Заяви УПЦ МП про те, що вони нібито вкладали у Лавру свої кошти, не відповідають дійсності.

Читайте також: Музей декомунізації: у Києві існує ціле «кладовище» бюстів леніна та інших радянських діячів. Його облаштував мешканець будинку, який розчистив та укріпив схили яру, де встановлено експонати. Доступ до цієї локації є вільним і побачити її може будь-хто;

2. У Львові можливе погіршення електропостачання. Причина і перелік вулиць. До 30 вересня триватиме реконструкція обладнання. На українських електростанціях триває масштабна ремонтна кампанія, щоб підготуватися до наступного опалювального сезону 2023-2024.

Читайте також: На Львівщині з’явились нові графіки відключень світла. Споживачі поділені на шість груп, які відповідають чергам у графіку погодинних відключень – 1.1, 1.2, 2.1, 2.2, 3.1 і 3.2. Водночас зменшилась тривалість вимкнень, яка передбачена графіками. Дізнатись, до якої групи входить ваш будинок можна тут;

3. Коли у студентів львівських вишів завершиться навчальний рік. За рекомендацією департаменту освіти і науки Львівської ОВА, студенти навчатимуться орієнтовно до 30 червня.

На цю ж тему: Вступ до гімназій після 4 класу у Львові. Коли і які іспити складати. У Львові є шість ліцеїв та гімназій, куди школярі можуть вступати після 4 класу. Набір у класи таких навчальних закладів відбувається на конкурсній основі, тобто доведеться складати вступні іспити у визначений термін;

4. У Києві поліція відкрила кримінальне провадження за фактом умисного руйнування «Будинку з комахами». Забудовник демонтував повністю два поверхи, частково третій і сходи правого під’їзду пам’ятки.

Читайте також: У Києві виплачуватимуть матеріальну допомогу на відновлення житла. Як отримати. Міська влада погодила грошові виплати.

Та: У Львові обіцяють зберегти озеро на Замарстинівській, яке засипали піском при будівництві. Представники компанії-девелопера Avalon готові працювати над його відновленням;

5. Театр ім. Лесі Українки виступить в Ірландії. Презентуватиме виставу «Переклади» Браяна Фріла.

Читайте також: Топ-5 веломаршрутів на відстані до 40 км від Львова. Один з учасників Львівської асоціації велосипедистів Дмитро Гурин розповів Tvoemisto.tv про різні маршрути, як для початківців, так і для впевнених велосипедистів.

Та: Концерти, вистави та стендап. Куди піти цього тижня у Львові. Tvoemisto.tv пропонує підбірку подій у місті, які можна відвідати 22 – 28 травня.

Слава Україні! Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!