На Львівщину надійшла вакцина від дифтерії та правця, яка була у дефіциті

1851 0
У ЛОДА кажуть, що область забезпечена всіма вакцинами.
Фото: positime.ru

Фото: positime.ru

У Львівську область надійшла дифтерійно-правцева вакцина для ревакцинації дітей віком 6 років, яка була у дефіциті в першому півріччі 2020 року. Про це повідомила експертка департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Наталія Гончар.

Читайте також: Відмова від планових щеплень може призвести до спалахів кору і дифтерії після Covid-19

За її словами, сьогодні Львівська область повністю забезпечена всіма необхідними вакцинами для проведення профілактичних щеплень.

В Україні за Національним календарем щеплень роблять вакцинацію від 10 інфекційних хвороб: гепатиту В, туберкульозу, кору, паротиту, краснухи, дифтерії, правця, кашлюку, поліомієліту і хіб-інфекції.

У дорослому віці також слід пам’ятати про щеплення проти дифтерії та правця, 1 раз на 10 років.

Читайте також: Карантин не скасовує вакцинації. Львів'янам радять не відмовлятися від планових щеплень

Нагадаємо, у Львові нещодавно 17-річний хлопець захворів на правець. У лікарні йому дали дозу імуноглобуліну проти правця, але цієї дози було не достатньо. До пошуків ліків залучили департамент охорони здоров’я ЛОДА та МОЗ. Вакцину батьки привезли аж із Чернівців.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!