Львівські пластуни збирають кошти на будівництво туристичного прихистку на горі Парашка

1786 0
Усіх охочих запрошують доєднатися до реалізації проєкту.
Фото умовне/ гора Парашка

Фото умовне/ гора Парашка

Пластуни куренів «Чорноморці» та «Чорноморські хвилі» втілять у життя останнє прохання пластуна Тараса Гаврилишина, який загинув при виконанні бойових завдань на Херсонщині. На горі Парашка, що розташована у національному парку «Сколівські Бескиди» на Львівщині, збудують гірський прихисток для туристів в його честь. Про це повідомили у пресслужбі ЛОДА.

Для впровадження проекту необхідно не менше 920 тисяч гривень. Усіх охочих запрошують доєднатися до реалізації проєкту. Дізнатися детальну інформацію і фінансово підтримати його можна тут.

«Будівництво гірського прихистку на горі Парашка було останньою волею нашого колеги з куреня морського пластування «Пласту» Тараса Гаврилишина. Ми вже мали першу інформативну зустріч із органами місцевої влади, з обласною адміністрацією, щоб отримати дозвіл і зрозуміти, чи є обмеження. Також розмовляли із директора національного парку «Сколівські бескиди», тому що там є межі заповідника і потрібно було зрозуміти, чи там взагалі можна щось будувати», – зазначила раніше у коментарі Tvoemisto.tv громадська діячка та пластунка Юлія Гвоздович.

Як повідомляють на сайті проєкту, будівництво триватиме під пильним технічним наглядом. Матеріали: дерево, камінь. По довжині об'єм споруди ділиться на три частини: 1 – тераса перед входом із чарівним краєвидом на Боржаву, Тростян та інші, 2 – приміщення для туристів з трьохярусними лежаками розрахованими на 8 чол., 3 – службове приміщення лісників з трьохярусними лежаками, розрахованими на 3 чол. і окремим входом. За крайньої потреби, при умові розміщення на підлозі, в притулку може вміститись 15 – 16 чоловік. Всі конструкції притулку запроектовано з обрізних струганих дощок, покриття – бітумна черепиця.

Візуалізація проєкту

Прихистком зможуть скористатись усі охочі мандрівники на гору Параска, без попереднього запису чи дозволів.

Читайте також: У Львові урочисто пройшов День першої Пластової присяги

Нагадаємо, що 1 листопада у бою з російськими окупантами на південному напрямку загинув львівський пластун, курінний 25-го куреня «Чорноморці» імені Святого Миколая Тарас Гаврилишин. Він навчався у Львові, закінчив географічний факультет Львівського Національного університету ім. Івана Франка. Займався прокладанням гірських маршрутів, був туристичним гідом по Карпатах. Останні кілька років професійно займався будівництвом сучасних човнів різних типів. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!