Київ

На місці, де планується паркінг на Прирічній в Києві, активісти висадили 15 дерев

817 0
Дерева висадили на місці нещодавно спиляних
Фото: Парк Прирічна/Facebook

Фото: Парк Прирічна/Facebook

Активісти, які виступають проти будівництва паркінгу на Прирічній за 120 млн грн, висадили 15 нових дерев на місці спиляних. Про це повідомляється на сторінці ініціативи у Facebook.

«Наша ініціативна група висадила 10 Лип та 5 кленів на місці, де були спиляні дерева. Довжина рослин від 2,5 до 3 метрів. Закуплені вони за донати мешканців Оболонського району, які послідовно виступають за збереження зеленої зони від жодних забудов», - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, депутати Київради на засіданні 20 квітня виділили ділянку для будівництва підземно-наземного паркінгу за 120 мільйонів гривень.

У КМДА наголошують, що паркінг будують, аби відвідувачі створеної тут рекреаційної зони могли залишити свої автівки та за потреби мали доступ до укриття. Також заступник голови КМДА Вячеслав Непоп зазначив, що паркінг не будуватимуть у зеленій зоні.

Водночас активісти ГО «Парк Прирічна» вимагають створити на цьому місці парк. Вони також запропонували 4 інші локації для паркінгу, які не передбачають знищення зеленої зони.

Також ми писали, що у Києві триває будівництво пішохідного мосту між Оболонською набережною та островом Оболонський. Днями на будмайданчик доставили металеві блоки, які невдовзі стануть частиною арки. 

Додамо, що під час будівельних робіт на Оболонському острові були знайдені — лунниця з емаллю (жіноча прикраса у формі півмісяця) III-VIII століття, козацька люлька і мушкетні кулі. Як все це могло опинитися на збереженій частині колишніх оболонських заливних луків, де не могло існувати постійних поселень — поки невідомо.

Комунальне підприємство «Плесо» уклало договір з Інститутом археології НАН України для реалізації археологічного нагляду за виконанням робіт на території Оболонського острова.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!