На місці нереалізованих житлових масивів у районі Під Голоском будуть парки та сквери

3153 0
Також зараз переглядають питання збільшення рекреаційних зон біля озера Стосика.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Управління архітектури та урбаністики напрацювало низку стратегічних змін району Під Голоском. Оновлений план зонування Шевченківського району має зменшити кількість планового житла, натомість збільшити площі рекреаційних територій. Його планують винести на розгляд депутатів уже на наступне засідання сесії ЛМР, що заплановане на 21 серпня.

Як розповів у коментарі Tvoemisto.tv керівник управління архітектури та урбаністики Антон Коломєйцев, у детальному плані території і в плані зонування є зарезервовані великі площі під житлові квартали, які не реалізували, і аукціонні ділянки, де частково передбачили житло. Відповідно до напрацювань із мешканцями району, вагому частину кварталів, на які ще не видали містобудівні умови та обмеження, а також ті, що не є приватними чи орендованими, вирішили перевести в зону рекреації.

Читайте також: У Львові заборонили видавати нові дозволи на будівництво в районі Під Голоском

«Це будуть комплексні зміни до зонінгу Шевченківського району. Детальні плани, які розробляли раніше, будуть чинними лише в тих аспектах, що не суперечитимуть такому зонуванню», – каже він.

Окрім цього, в управлінні націлені, перш за все, на ті зони рекреації, що вже виникають. Тому сьогодні там, де є парк і перебачена зона Ж-4 (зона багатоповерхової квартирної забудови на 9-16 поверхів) за детальним планом, у зонінгу змінять на Р (ландшафтно-рекреаційні зони).

Також, за словами Антона Коломєйцева, зараз переглядають питання збільшення рекреаційних зон біля озера Стосика.

Нагадаємо, що мешканці району Під Голоском уже кілька років просять не вести тут нове будівництво, оскільки інфраструктура не встигає за житлом. У травні місто призупинило видачу містобудівних умов та обмежень на нове будівництво у тому мікрорайоні, доки не будуть забезпечені належні об'єкти інфраструктури.

На початку літа управління архітектури та урбаністики ЛМР провело аудит збудованих і запроектованих будинків та об'єктів інфраструктури, що закладені у містобудівній документації району Під Голоском. Він показав, що тут мають поселитися 26 тисяч мешканців, хоча максимальний показник населення – 21 тисяча. Тому, щоб збалансувати інфраструктуру, зелені насадження, дитячі садки, школи і кількість мешканців, планувати скоротити кількість житла так, щоби максимальний показник населення району був 21 тисяча. 

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!