На місці старого СІЗО у Львові планують збудувати ТРЦ і Музей жертв політрепресій. Доповнено

11726 1
Новий ізолятор зможе прийняти 850 осіб.
Фото: tsn.ua

Фото: tsn.ua

Міністерство юстиції отримало пропозицію від інвестора, який хоче збудувати новий СІЗО у Львові. Натомість на місті старого ізолятора збудують торгово-розважальний центр і Музей жертв політичних репресій. Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на заступника міністра юстиції Дениса Чернишова.

«Для реалізації інвестиційного проекту надано до Міністерства юстиції України передпроектні пропозиції, якими передбачено будівництво майнового комплексу нового слідчого ізолятора з плановим наповненням 850 місць на земельній ділянці, наданій у постійне користування державній установі «Личаківська виправна колонія (№ 30)», що по вул. Шевченка, 156 у Львові», — зазначив Денис Чернишов.

Читайте також: Як живуть ув’язнені у львівському СІЗО. Фото

За його словами, побудувати новий слідчий ізолятор планують упродовж трьох років. На місці ж старого СІЗО на вул. Городоцька, 20 передбачили зведення ТРЦ та Музею жертв політичних репресій, який після введення в експлуатацію безкоштовно передадуть місцевій громаді.

Доповнено.

Головний архітектор Львова Юліан Чаплінський на своїй сторінці у Facebook повідомив, що до міської ради не надходило ніяких документів чи офіційних заяв стосовно такогобудівництва.

«У нас є багато запитань до цієї ідеї, тому що, у першу чергу тут є історичне питання щодо використання та пристосування цього комплексу. Друге питання – це конструктивне, бо ми достеменно знаємо, що стан стін цього СІЗО є дуже незадовільний, підлоги постійно просідають і вологість досягає практично третього поверху. Ще однією проблемою є транспортна розв’язка, яка зараз є невирішена, і будь-які реконструкції, пристосування повинні враховувати автомобільне навантаження, а торгівля, як ми знаємо, завжди супроводжується тиском автомобілів», — написав він.

За словами Юліана Чаплінського, у разі виникнення реальної інвестиційної пропозиції до процесу варто залучити різні професійні кола, у тому числі істориків, львовознавців, транспортників, конструкторів, архітекторів, а також провести широкі громадські слухання. Він зауважує, що в Галицькому районі, де розташоване СІЗО, не розроблений зонінг, тому будь-які перетворення тут будуть вимагати розроблення детального плану території, а також його погодження з громадськістю і сесією міської ради.

Нагадаємо, у торік у лютому Мін’юст оголосив інвестиційний конкурс проектних пропозицій на перенесення Львівського слідчого ізолятора за межі центральної частини міста. 


Читайте також:
16 Серпня, 2018 12:28
Taras Gabrel Лише ревалоризація. І не кажіть після того, що у Львові немає місць в центальній частині для будівництва паркінгів.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!