На Погулянку чекають зміни. Триває архітектурний конкурс

3205 0
Основна ідея конкурсу – запропонувати концепцію розвитку території, що розташовується на межі паркової зони.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Виконавчий комітет Львівської міськради 26 травня погодив рішення щодо організації і проведення Всеукраїнського відкритого архітектурно-містобудівного конкурсу на кращу проєктну пропозицію розвитку території вздовж вул. Погулянки. 

Як зазначив під час засідання головний архітектор Львова Антон Коломєйцев, в межах існуючої ділянки пропонується не лише зберегти рекреаційну зону, яка прилягає до існуючого житла, а додати додатково 2га рекреаційної території. Так, заїзд автомобілів у підземний паркінг з боку вул. Погулянки повинен бути забезпечений з півночі, що дасть можливість уникнути руху автомобілів вулицею у сторону парку. 

Крім того, у межах території проєктування по всій протяжності необхідно сформувати рекреаційну зону вздовж вул. Погулянка у напрямку парку; сформувати рекреаційну зону з інфраструктурою вздовж потічка на південному схилі ділянки Погулянка; дитячий садок для потреб кварталу; створити якісний приклад європейського житла з соціальною та комерційною інфраструктурою з урахуванням сучасних вимог урбанізму.

Загалом нові та реконструйовані об’єкти мають підтримувати контекст історичного середовища та паркової зони, відповідати регламентам містобудівного та пам’яткоохоронного законодавства.

До 15 червня можна подавати пропозиції на конкурс, а 21-23 червня засідатиме журі. Призовий фонд становить 32 тисячі доларів. Зокрема, I премія – 15 тис. доларів, II премія – 10 тисяч, а III – 7 тисяч.

Нагадаємо, що у Львові пропонують збудувати елітне житло на вул. Погулянка, 11, 13 та 15. Давню віллу, що розташована в межах нової забудови, мають частково демонтувати, зберігши фасадну частину. 

Для довідки

Погулянка – місцевість Личаківського району Львова, в яку входить лісопарк «Погулянка» і район між ним, Личаківським кладовищем і вулицями Студентською та Зеленою. Назва «Погулянка» походить від слова «гуляти».

Софія Шавранська

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!