На Палац спорту на Сихові з держбюджету виділили ще 27 млн гривень

3603 0
Загалом Палац спорту може коштували близько 275 млн гривень.
Фото: Facebook-сторінка Юліана Чаплінського

Фото: Facebook-сторінка Юліана Чаплінського

Міністерство молоді і спорту України затвердило виділення державної субвенції на будівництво Палацу спорту на Сихові. Про це на своїй сторінці у Facebook написав депутат Львівської міської ради Роман Іванців, який був членом комісії, яка відбирала палаци спорту, реконструкцію та будівництво яких фінансуватимуть із держсубвенцій.

Читайте також: У Львові відреставрували вже 11 історичних брам. Фото до та після

На будівництво багатофункційного Палацу спорту на Сихові зокрема виділили 27 млн гривень. За словами Романа Іванціва, комісія працювала з травня.

«Нфініш вийшли Рівне (проект обласної держадміністрації), Хмельницький та Львів. Відповідно кошти Вінниці сьогодні перерозподілили для Львова. Без перебільшення скажу, що проект Львова є найскладнішим (загальна площа Палацу спорту становитиме 20,5 тисяч кв. м), через що у Міністерстві із самого початку його назвали "космічним"», – повідомив депутат.

Він додав, що за попередніми підрахунками, загалом уся конструкція та комунікації коштуватимуть 275 млн гривень. Наразі місто отримало 27 млн гривень та очікує ще на 27. На проектну документацію раніше виділили близько 16 млн гривень. У першому читанні держбюджету на наступний рік на Палац спорту передбачили 200 млн гривень.

Читайте також: Бракує сучасного. Віктор Кудін про архів, спорткомплекс та львівську архітектуру

Нагадаємо, торік наприкінці жовтня у Львові затвердили проект будівництва спорткомлексу на проспекті Червоної Калини, що на Сихові. Переможцями конкурсу стали архітектори з Творчої архітектурної майстерні «Кудін» — Віктор Кудін, Ольга Рябова, Михайло Карнаухов та Надія Бесараб. У березні цього року виконком міської ради затвердив містобудівні умови для будівництва і перейменував спорткомплекс на Палац спорту. На початку жовтня у Львові створили ЛКП «Палац ігрових видів спорту», яке стане замовником будівництва Палацу спорту на Сихові.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!