На перехресті Варшавська – Чорновола у Львові облаштують кільцевий рух

2544 0
Проєкт ще мають погодити у поліції.
Фото: Марія Стахів

Фото: Марія Стахів

На перехресті вулиці Варшавської та проспекту Чорновола у Львові облаштують кільцевий рух. Таке рішення прийняла міська комісія з безпеки руху ЛМР 22 жовтня.

Проєкт кільця розробило ЛКП «Інститут просторового розвитку». За словами директора Інституту Олега Шміда, попри те, що пункт 10.5 ПДР забороняє повертати на право з другої смуги, у поліції наполягають зберегти дві смуги на повороті з вулиць Варшавської на Чорновола, а це можливо лише, коли це не поворот на право, а виїзд на перехрестя з кільцевим рухом. Тому вирішили це перехрестя реформувати, пояснює Олег Шмід.

Він додає, що винесли цю пропозицію на розгляд комісії, там її прийняли, тепер його мають погодити у поліції.

«У поліції його затвердять. Наступного тижня відновлять ремонтні роботи на цьому перехресті. Кільце не будуватимуть, лише острівок добудують, зроблять дві смуги, поставлять знаки, намалюють розмітку. Воно буде специфічної подовгастої форми», – зазначив Олег Шмід.

Олег Шмід каже, що у перспективі там потрібно було б збудувати повноцінне кільце правильної форми, змістивши його у бік вулиці Варшавської.

Нагадаємо, у липні цього року на перехресті Варшавська – Чорновола почали облаштовувати острівець безпеки. Його будують на місці трикутної розмітки.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!