На переоснащення берлінських трамваїв «Львівелектротранс» витратив майже 3 млн грн

4081 1
У березні на маршрути запустять ще чотири з них.
фото: flickr.com

фото: flickr.com

На адаптацію закуплених торік у Берліні вживаних трамваїв до львівських колій ЛКП «Львівелектротранс» витратило 2 млн 909 тис. грн. Про це під час свого звіту повідомив екс-керівник підприємства В’ячеслав Кокошко.

Нагадаємо, торік Львів закупив 30 вживаних берлінських трамваїв по 18 тис. євро за один. Ще у 24 тис. євро обійшлось розмитнення кожного вагона. Коли транспорт прибув до Львова, виявилось, що окрім заміни колісних пар – адже у Львові вужча трамвайна колія – доведеться вирішувати проблему із відкриттям дверей у вагонах, що відкриваються назовні, на нових зупинках – вони виявилися зависокими. Відтак, берлінськими трамваями зацікавилась прокуратура.

Читайте також: Повези мене туди, де асфальту нема. Чому Львів купує старенькі трамваї?

Проблему з дверима вирішили, запустивши трамваї на маршрути, де немає зупинок з підвищенням, зокрема на маршрут №3. А заміна колісних пар для адаптації трамваїв відбувається поступово. Цього місяця на маршрути вийдуть 4 берлінські трамваї, у квітні – теж 4, а у травні – три. З початку року адаптували вже 7 вагонів з Берліна.

Нагадаємо, перший берлінський трамвай вийшов на маршрут 18 вересня.


Читайте також:
19 Березня, 2019 15:02
666 ... за такі "великі гроші" навіть тиждень на Мальдівах не "
попрацюєш" ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!