На Бандери – Антоновича увімкнуть світлофор, щоби вирішити проблему з пересіченням мереж

1611 0
На Бандери – Антоновича часом зупиняються тролейбуси і перекривають рух. Це тому, що на ділянці є пересічення трамвайних і тролейбусних мереж, одна з них знеструмлена.
фото: го зручне місто

фото: го зручне місто

Після відкриття відремонтованої частини вулиці Степана Бандери на перехресті з вул. Антоновича у Львові зупинилося кілька тролейбусів та утворився затор. На цій ділянці є пересічення трамвайних та тролейбусних мереж, і одна з цих мереж знеструмлена. Як пояснив у коментарі Тvoemisto.tv керівник ЛКП «Львівавтодор» Микола Власюк , пріоритет мають трамваї, їхня мережа під напругою, бо вони менш маневрені. Знеструмлений невеликий відрізок тролейбусної мережі, і цю ділянку транспорт мав би долати накатом.

«ЛКП «Львівелектротранс» вирішив, що тролейбусна лінія може бути без напруги. Там всього лиш 30-40 см ділянки без струму, і цей відтинок транспорт має проїхати накатом. Тролейбус їде з вулиці Антоновича, виїжджає на перехрестя. Через те, що вулиця Бандери – головна, то йому доводиться гальмувати, якщо звідти їде транспорт. Якщо він маневрує, зупиняється, йому не вистачає потужності проскочити ту знеструмлену ділянку», – каже він.

Читайте також: Бруківка, асфальт, камінь і знову бруківка. Сім п'ятниць вулиці Бандери

Аби вирішити проблему із зупинкою тролейбусів на цій ділянці, завтра на перетині Бандери – Антоновича обіцяють увімкнути світлофор. Він регулюватиме рух на перехресті, тож тролейбуси не матимуть перешкод, щоб долати знеструмлену ділянку мережі. 

«Ми планували запустити світлофор за три-чотири тижні, але через проблему з тролейбусами хочемо зробити це завтра. Він регулюватиме черговість перетину перехрестя на кожній з вулиць. Коли загориться «зелене» на вулиці  Антоновича, то світлофор дасть можливість, щоб ніхто не вистрибнув на дорогу. Так, тролейбусу вдасться «накатом» подолати знеструмлену ділянку мережі», – каже він.

Фото: Владислав Янко

Микола Власюк каже, що якби водії були більш дисципліновані, і не порушували правил дорожнього руху, то проблем на цій ділянці б не було. Утім, голова постійної депутатської комісії транспорту Ігор Зінкевич всі ситуації, які складаються нині на цьому перехресті, а це часті зупинки тролейбусів, ДТП, затори, називає недбалістю. І не певен, що увімкнення світлофору вирішить цю проблему.

Нагадаємо, що наприкінці грудня у Львові відкрили для проїзду вулицю Степана Бандери. Її на ремонт закрили ще торік у вересні, а у грудні завершили роботу на останній ділянці – від вулиці Антоновича до вулиці Городоцької. Тоді ж вулицею поїхав громадський транспорт, утім на дорозі ще немає розмітки, не працюють світлофори.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!