На першій лінії. Як двоє друзів у Львові почали відшивати жилети для військових на передову

4403 0
Вже відшили понад 500 одиниць, які передали військовим.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Раніше тут шили фартухи та уніформу для ресторанного бізнесу, а зараз – виробляють «розгрузки», які відправляють військовим на передову.

Читайте також: На першій лінії. Як львівський театр плете іменні маскувальні сітки на фронт

Виробництво розвантажувальних жилетів для військових налагодили бармен, співвласник бару у центрі Львова «Sino Experimental» Андрій Осипчук разом з архітектором і власником архітектурно-дизайнерської студії «G.space» Богданом Голіяном. Як зазначив Андрій Осипчук у проєкті відеоісторій «На першій лінії», що запустив медіа-хаб Тvoemisto.tv, уже вдалося відшити та передати понад 500 одиниць «розгрузок».

«Ідея не народжувалася, ми вже по факту увійшли в цю історію. У мене друг став командиром взводу. Коли почали його збирати, шукали бронежилети, каски, «розгрузки», то зрозуміли один факт, що їх неможливо ані купити, ані знайти. З'явилася нестача всього необхідного, тому почали шукати всілякі варіанти», – каже Андрій Осипчук, який, до речі, у 2021 році увійшов у топ-10 кращих барменів світу за версією World Class.

За його словами, їхня невеличка швейна, яка відшивала речі для ресторанного бізнесу, швидко переформатувалися у пошиття «розгрузок».

Читайте також: На першій лінії. Історія волонтерів, які передають на фронт обладнання, що рятує життя

«Вони відшили, ми відправили, запостили в Instagram і почався великий запит. Паралельно почали збирати кошти на матеріал», – додає співвласник бару.

У швейній дівчата працюють у дві зміни – від ранку до ночі. Для пришвидшення процесу зараз додали ще й третю зміну, адже запит на «розгрузки» високий.

Усе відшите передають на передову знайомим або тим, хто найбільше потребує. Спочатку витрачали власні кошти, згодом почали шукати фінансування від волонтерських організацій. Увесь процес налагодився максимально швидко – є конкретно поставлені завдання і конкретно виконані цілі. Тож, у планах збільшити виробництво за рахунок третьої зміни до 100 одиниць на день.

«Мотивує одне: вся країна настільки згуртувалася, що ти не можеш просто сидіти вдома і дивитися телевізор. В цьому сенсу немає ніякого. І кожен, як може, мусить долучатися і допомагати. Нам треба спільно виграти цю війну», – додає Андрій Осипчук.

Читайте також: На першій лінії. Історія львівської «Оселі», яка годує і одягає переселенців

Підтримати ініціативу можна так:

5375411502340479 (Андрій Осипчук (з призначенням – «на розгруз»)

BENEFICIARY – OSYPCHUK ANDRII

IBAN – UA173052990000026209880024613

ACCOUNT – 4731219120242270

BANK OF BENEFICIARY – JSC CB PRIVATBANK, 1D HRUSHEVSKOHO STR., KYIV, 01001, UKRAINE

SWIFT CODE/BIC: PBANUA2X

CORRESPONDENT ACCOUNT – 0011000080

INTERMEDIARY BANK – JP MORGAN CHASE BANK

Нагадаємо, що медіа-хаб «Твоє місто» запустив проєкт відеоісторій «На першій лінії» про тих, допомагає українцям у час війни – на передовій чи у тилу. Це серія коротких відеосюжетів про героїв війни, про їхню системну роботу в обороні країни та рідного міста. Відео будуть виходити двома мовами: українською та англійською.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!