На Підзамче оновили ще одну браму. Фото

2141 0
У Львові завершились роботи з відновлення вхідної брами на вул. Огірковій, 2. Будинок розташований біля залізничної станції «Підзамче» і добре проглядається із площі Криничної, тому результат реставрації зможуть оцінити і мешканці, і гості Львова.

Мешканці будинку запропонували включити їхню браму до проекту «Ревіталізація Підзамче» навесні цього року. Загальна вартість проекту склала 21 323 грн, з яких мешканці оплачували 15%. Безпосередні роботи над відновленням брами розпочались у вересні. 

Читайте також: У Львові на Підзамче встановили відреставровану браму

«Це – найдовгоочікуваніші двері проекту. На кожному етапі виконання робіт виникали цікаві деталі. Попередньо було встановлено, що цю браму вже намагались реставрувати, однак роботи були виконані недбало і унікальні деталі оздоблення металевої ковки та деревини були знищені. Реставраторам довелось докласти багато зусиль аби відновити браму у повній красі. Дуже сподіваємось, що мешканці в подальшому дбатимуть про неї», - розповіла координатор проекту «Ревіталізація Підзамче» Ярина Мельник.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!